Το Λάρνακα 2030 αναδεικνύει τις γυναικείες φωνές στο θέατρο


“Θέλουμε να μιλήσουμε για τζείνους τους άλλους Έρωτες […] να επαναστατήσουμε για τζ̆̆̆̆εινους τους άλλους Έρωτες. Tζ̆̆̆εινους τους Έρωτες που δικαιούμαστε ούλλα μας. Tζ̆̆̆εινους τους Έρωτες που μιλούν για αόρατα σώματα τζ̆̆̆̆αι τζ̆̆̆̆εινους τους Έρωτες που τωρά φτιάχνεται η δραματουργία τους.”

Συνεχίζοντας στο δρόμο των γυναικείων φωνών στη σύγχρονη θεατρική παραγωγή που ξεκίνησε με την παράσταση CRY της Λένας Κιτσοπούλου, το Λάρνακα 2030 παρουσιάζει το έργο Bodies we fa|| for. Δύο νεαρές γυναίκες ξεδιπλώνουν την αλήθεια τους. Την ωμή, προσβάσιμη και συμπεριληπτική αλήθεια τους για τον Έρωτα. Βασισμένη σε αληθινές αφηγήσεις, η περφορμανς Ντοκουμέντο αναρωτιέται αυτό ακριβώς που είναι και ο τίτλος της: ποιες σωματικότητες (τελικά) ερωτευόμαστε;

Έχοντας ως άξονα την πιο πάνω ερώτηση, η Νάγια τζ̆αι η Παναγιώτα συνυπάρχουν στη σκηνή ως εκπρόσωπες των Ερώτων της γενιάς τους. Με βάση τις συνεντεύξεις, αποσπάσματα των οποίων εμφανίζονται αυτούσια στην σκηνή, οι δύο γυναίκες αναρωτιούνται για τα πρώτα φιλιά, τα πρώτα ραντεβού, το σεξ, τις γνωριμίες και τα dating apps. Αναρωτιούνται όμως και για την προσβασιμότητα στον Έρωτα. Την ισότιμη πρόσβαση για κάθε σωματικότητα.

Το “Bodies we fa|| for” είναι η πρώτη περφόρμανς στην Κύπρο που δημιουργήθηκε απ’ την αρχή με όρους δημιουργικής προσβασιμότητας και εντάσσει δραματουργικά στοιχεία προσβασιμότητας, ζωντανή διερμηνεία στην κυπριακή νοηματική γλώσσα και υπερτιτλισμό για άτομα με ακουστική αναπηρία, καθώς και απτική ξενάγηση και στοιχεία ακουστικής περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία. Η περφόρμανς πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 2ου συμπεριληπτικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Beyond DisDance που διοργανώνει ο Πολυχώρος Συνεργείο στην Λεμεσό σε συνεργασία με την εταιρεία Liminal . Με την υποστήριξη του προγράμματος Πρωτοβουλίες Νέων από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και τη στήριξη του Φυτωρίου P&E.

* Η περφόρμανς είναι προσβάσιμη σε άτομα με οπτική, ακουστική και κινητική αναπηρία. Υπερτιτλισμός στην κυπριακή διάλεκτο.

Πληροφορίες:

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ώρα: 20:30

Τοποθεσία: Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ

Εισιτήρια: SoldOut Tickets

Είσοδος: 12€ γενική είσοδος / 10€ μειωμένο (ισχύει για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές, και συνοδούς ανάπηρων ατόμων

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 24632500  Ή ΣΤΟ info@larnaka2030.eu   

Γενικές πληροφορίες: 24632500 | info@larnaka2030.eu

Συντελέστριες | Συντελεστές:

Σύλληψη Ιδέας | Έρευνα: Η ομάδα

Σύνθεση κειμένου: Νάγια Τ. Καρακώστα

Σκηνοθεσία: Έλενα Σωκράτους

Κίνηση: Ελευθερία Σωκράτους

Σκηνογραφία: Τζούλια Γεωργιάδου

Ποίημα: Παναγιώτα Ζιντίλη

Βίντεο εισαγωγής: Παναγιώτης Πασχαλίδης

Μοντάζ: Αντρέας Τουλούμης

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Χειρισμός υπερτίτλων: Ηλίας Σωφρονίου

Διερμηνεία στην κυπριακή νοηματική: Παναγιώτα Θεμιστοκλέους

Σχεδιασμός αφίσας: Ευανθία Κεπόλα

Δημιουργική προσβασιμότητα: Χρίστος Παπαμιχαήλ

Παραγωγή: Υπόγεια Σκηνή Πολυχώρου Συνεργείο

Επι σκηνής: Νάγια Τ. Καρακώστα & Παναγιώτα Ζιντίλη

Συνεργαζόμενοι Δήμοι:

Δήμος Λάρνακας │ Δήμος Αραδίππου│ Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού │ Δήμος Λευκάρων

Δήμος Αθηένου│ Κοινότητα Πύλας

Χορηγοί:

Gold: Αδελφοί Ανδρέου | Ocean Basket

Silver: Υπεραγορές METRO│ HF Markets

Supporters: Sunshadow Investments

Friends: Panikkos Livadiotis Group │McDonalds

Main Academic Partner: Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Digital Partner: Ideaseven

Advertising / PR Partner: Dilemma

ΛΕΖΑΝΤΕΣ

Στην κεντρική φωτογραφία: Ένα σύμπλεγμα αποτελούμενο από μπλεγμένα πόδια, χέρια και μέρη αμαξιδίου, σε μαύρο και μωβ χρωματισμό. Το σύμπλεγμα βρίσκεται μισό πάνω σε μαύρο πάτωμα και μισό βυθισμένο μέσα σε μια καταπακτή. (Φωτογραφία: Παναγιώτης Πασχαλίδης)

Στην αφίσα: Σε ένα φόντο γεμάτο γκλίτερ, με λευκά γράμματα ο τίτλος της παράστασης και οι βασικές πληροφορίες. Στο κέντρο δεξιά της αφίσας μια αδιευκρίνιστη, αφαιρετική μορφή που παραπέμπει σε εύσωμο γυναικείο σώμα που κάνει χορευτική κίνηση.