Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και πρεμιέρα του θρυλικού έργου της Αγκάθα Κρίστι «Η Ποντικοπαγίδα»


Δόθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, από το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»  η πρεμιέρα  του θρυλικού έργου   της Αγκάθα Κρίστι «Η Ποντικοπαγίδα»,  που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου.

 Περίληψη: Οκτώ άνθρωποι τρεις γυναίκες και πέντε άνδρες, βρίσκονται αποκλεισμένοι εξαιτίας βαριάς χιονόπτωσης, στην εξοχική πανσιόν Μάνκσγουελ Μάνορ, που διευθύνει ένα νεαρό ζευγάρι η Μόλυ  και ο Τζάϊλς Ράλστον. Οι λίγες ημέρες διακοπών, ψυχικής ηρεμίας και ξεγνοιασιές, σύντομα θα μετατραπούν για τους ενοίκους της πανσιόν σε εφιάλτη, αφού θα διαπιστώσουν ότι ανάμεσα τους βρίσκεται και ένας μανιακός δολοφόνος με ιδιαίτερη ευφυΐα, που έχει ήδη σκοτώσει κάποιον στο Λονδίνο. Στο άψυχο σώμα του πρώτου θύματος αφήνει ένα σημειωματάριο με δύο διευθύνσεις και τις νότες από ένα παιδικό τραγουδάκι  «Τα τρία τυφλά ποντικάκια», μαζί με ένα αινιγματικό   σημείωμα  «Το πρώτο!», που δείχνει ξεκάθαρα ότι  προγραμματίζει κι΄ άλλους  φόνους, και που δεν  φαίνεται  διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, μέχρι να ολοκληρώσει το φρικτό του έργο, που δεν είναι άλλο από την εκδίκηση. Το χιόνι που πέφτει ασταμάτητα στην περιοχή δημιουργεί για τους εγκλωβισμένους ενοίκους της πανσιόν μια τρομακτική ατμόσφαιρα, που ευνοεί τα σκοτεινά του σχέδια. Ο αστυνόμος Τρότερ αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση. Ποιό από τα άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη πανσιόν θα είναι άραγε το επόμενο του θύμα;

Ένα συγκλονιστικό έργο μυστηρίου όπου η Αγκάθα Κρίστι, καταφέρνει να συμπεριλάβει στο έργο της με περίτεχνη μαεστρία, θέματα όπως η αγάπη, η ευθύνη, η τάξη, η λογική, η αδικία,  η κακοποίηση, η τιμωρία, η εκδίκηση, ο θάνατος. Όμως «Η Ποντικοπαγίδα» δεν είναι απλώς ένα έργο μυστηρίου, αλλά ένα άρτιο θεατρικό έργο με αμεσότητα στο λόγο, φοβερή πλοκή, με γρήγορους ρυθμούς και συχνές εναλλαγές συναισθημάτων που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος.

8 ύποπτοι… ένας δολοφόνος!

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Μάρκος Καλλής, Χρήστος Σπύρου, Έλενα Παπαδοπούλου, Χρήστος Γιάγκου, Μάρθα Κωνσταντίνου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Γρηγόρης Γεωργίου.

Φωνή στο ραδιόφωνο: Βαρνάβας Κυριαζής

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»: Χρήστος Γιάγκου

Τακτικές παραστάσεις στη Λευκωσία: Παρασκευή & Σάββατο στις 8.30 μ.μ. , Κυριακή στις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2021

 Λεμεσός: Θέατρο «Ριάλτο» 21 Δεκεμβρίου 2021 στις 8.30 μ.μ.

 Εισιτήρια: 15 ευρώ( κανονικό),12 ευρώ( συνταξιούχοι, φοιτητές)

Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com Link.https://bit.ly/3hIPvx

Πληροφορίες: 22818999&99621845

 Μέγας χορηγός: Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 

 Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιοφωνικό Ίδρυμα   Κύπρου, Δίεση 101,1