Δεκάδες δεντρίλια από την Τράπεζα Κύπρου φυτεύτηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές


Δεκάδες δεντρίλια από την Τράπεζα Κύπρου φυτεύτηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές

Μέλη της εθελοντικής ομάδας της Τράπεζας Κύπρου «We Care for the Environment», συνέβαλαν στις προσπάθειες στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, φυτεύοντας δεκάδες δενδρίλια με την υπόδειξη και καθοδήγηση του Τμήματος Δασών.

Η Τράπεζα Κύπρου στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης των πυρόπληκτων χωριών ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού, που ξεκίνησε να υλοποιείται μέσα από δράσεις του SupportCY στα σχολεία της περιοχής, στηρίζει και ενισχύει το πρόγραμμα δεντροφύτευσης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δασών, προσφέροντας το ποσό των €4,000 για την αγορά και την συντήρηση δενδριλίων. Τα δενδρίλια αγοράστηκαν αντί δώρων προς τους συμμετέχοντες στο πρόσφατο Business Leaders Summit, που είχε ως θέμα «The new business frontier – ESG and Sustainability».

Στο πλαίσιο αυτό, εθελοντές της Τράπεζας, συνέβαλαν στη προσπάθεια, φυτεύοντας το Σάββατο 20 Νοεμβρίου δεκάδες δενδρίλια με την υπόδειξη και καθοδήγηση του Τμήματος Δασών.

Η παρουσία των εθελοντών για τις ανάγκες της δεντροφύτευσης, αγκαλιάστηκε με μεγάλη συγκίνηση από κατοίκους της περιοχής, που βιώνουν τις επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς από τον περασμένο Ιούλιο, γι’ αυτό και ευχαρίστησαν θερμά την Τράπεζα και τους ανθρώπους της για την ουσιαστική συμβολή και προσφορά τους, που αποφέρει τεράστια οφέλη στην κοινωνία, τους ανθρώπους και το περιβάλλον.