ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ζωή Παπαδοπούλου – «Θαυμάζω τους καλλιτέχνες που είναι ειλικρινείς»


Είναι σεμνή και αν και νεαρή στο χώρο της μουσικής μετρά στο ενεργητικό της πολλές σπουδές και «ουσιαστικές» συνεργασίες όπως δηλώνει και η ίδια. Αυτή την περίοδο πετυχαίνουμε στο στούντιο μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Λίνα Νικολακοπούλου…

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

1. Ζωή μου το 2016 που σε βρίσκει δισκογραφικά ;
Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο στούντιο , με δυο ανθρώπους που πάντοτε θαύμαζα και αγαπούσα !Τον σπουδαίο Χρηστο Νικολόπουλο και την μαγευτική και πάντα επίκαιρη Λίνα Νικολακοπούλου. Ένα από τα τραγούδια του δίσκου μας , το αισιόδοξο και φωτεινό “Ό,τι ανέβασε η καρδιά ” ήδη ξεκίνησε το ταξίδι του.

2. Ζωή μου κάποιος θα σε χαρακτήριζε «ποιοτική» τραγουδίστρια . Εσύ αποδέχεσαι αυτό τον τίτλο ή θεωρείς πως δεν υπάρχουν τέτοιοι τίτλοι στο χώρο της μουσικής .
Χαίρομαι πολύ αν αυτό που κάνω ακολουθώντας την καρδιά μου και την αλήθεια μου ,θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ποιοτικό. Γενικά πάντως, είμαι κατά των κατηγοριών και των τίτλων , γιατί νιώθω ότι το ποιοτικό ή το μη ποιοτικό είναι κάτι υποκειμενικό .Η «ουσία» είναι τουλάχιστον για εμένα ότι είναι αναγκαίο σε κάθε μορφή τέχνης να υπάρχει αλήθεια , αγάπη, πάθος και φως.

3. Ποιο είναι για εσένα το «σημάδι» ότι ο κόσμος αγαπά τη δουλειά σου ;
Βασικότερο σημάδι είναι η αγάπη, τα λόγια και τα βλέμματα που μου δίνει ο κόσμος κάθε φορά που βρισκόμαστε στις παραστάσεις μου.

4. Ποια η πιο «ουσιαστική» συνεργασία που έχεις κάνει μέχρι στιγμής ;
Όλες ήταν ουσιαστικές συνεργασίες για εμένα .Όλες μου έδωσαν πολλά και σημαντικά μαθήματα ..

zoe_papadopoulou750

5. Θα ήθελες να γίνεις υπουργός πολιτισμού και αν ναι τι θα έκανες από αυτή τη θέση ;
Θα ήθελα πάρα πολύ να βλέπω να είναι ορθάνοιχτοι οι δρόμοι για κάθε μορφή τέχνης στην Ελλάδα .Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει ,αλλά ελπίζω και εύχομαι να βρεθούν φωτισμένοι άνθρωποι να το κάνουν αυτό κάποια στιγμή. Εγώ από το δικό μου μετερίζι και κάνοντας όσο μπορώ καλύτερα αυτό που αγαπώ ελπίζω να δίνω κάτι πολύ μικρό …δεν χρειάζεται να αναλάβεις το υπουργείο πολιτισμού για να το καταφέρεις αυτό.

6. Η μουσική έχει «κόμματα» ;
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως όχι .Η μουσική είναι μια και όσοι από εμάς ασχολούμαστε με αυτήν και ζούμε μέσα σ αυτήν, έχουμε υποχρέωση να λειτουργούμε ενωτικά ,δημιουργώντας και εξελίσσοντας αυτό που κάνουμε.

7. Στην Κύπρο θα σε φέρει κανένας άνεμος ;
Στην Κύπρο είχα τη χαρά να βρεθώ στις 21 Μαιου στη μουσική σκηνή Red με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και την Παρασκευή 27 Μαιου ήμουν στη Λεμεσό στη μουσική σκηνή Ρωγμές σε προσωπική παράσταση .

8. Όταν κάποιος έρθει στις παραστάσεις σου τι να αναμένει να δει ;
Ένα πρόγραμμα φωτεινό εξωστρεφές συγκινητικό και οικείο, με τραγούδια που όλοι αγαπάμε να τραγουδάμε και τραγούδια που μας κάνουν να γίνουμε μια παρέα .

9. Εσένα ποιο το αγαπημένο σου μουσικό «στέκι» ;
Ο Χατζηδάκις ειδικά ο Μεγάλος Ερωτικός ο Τσιτσάνης ο Ζαμπέτας ο Μαλαμας ο Κραουνακης ο Νικολόπουλος η Λινα και τόσοι άλλοι σπουδαίοι Έλληνες δημιουργοί .

10. Ποιον ή ποιαν άλλη νεαρό/η συνάδελφο σου θαυμάζεις ;
Θαυμάζω πολύ τους ερμηνευτές που είναι ειλικρινείς που είναι γήινοι που δεν έχουν τίποτα στο πίσω μέρος του μυαλού τους όταν τραγουδάνε παρά μόνο το ταξίδι . Και απ αυτούς δόξα τω Θεό υπάρχουν πολλοί !!

11. Ποιο το μεγαλύτερο σου όνειρο ;
Να τραγουδάω όπως τώρα , χωρίς καλούπια με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη κι αυτό να το εισπράξει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται .

12. Την προσωπική σου ζωή πως κατάφερες να την κρατήσεις μακριά από το μάτι του «κίτρινου τύπου» ;
Χωρίς κόπο. Δεν ενδιέφερε ποτέ τον κόσμο τι κάνω στα προσωπικά μου, αν και δεν είμαι άνθρωπος που κρύβομαι.