«Από την Κερύνεια ως τα διόδια» – Οκτώ καλλιτέχνες τραγουδούν σε ένα αφιέρωμα στον Κύπριο δημιουργό Πόλυ Κυριάκου


Οκτώ ερμηνευτές δίνουν το παρών στις 24 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς στη Λευκωσία, για να ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια, σε στίχους του Κύπριου δημιουργού της Αμερικής Πόλυ Κυριάκου, σε μια πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του στην Κύπρο.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ, ΕΥΡΥΔΙΚΗ, ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ, ΕΛΕΑΝΝΑ ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΗΤΡΙΤΣΑ, ΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΣ ΓΙΩΡΓΑΤΣΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – 20:30
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΙ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ TICKETHOUR.COM.CY

Ο Πόλυς Κυριάκου γεννήθηκε στη Λευκωσία, με καταγωγή από το χωριό Λαζανιά. Υπηρέτησε στη φιλαρμονική της Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας και στη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές.

Σήμερα είναι ένας πετυχημένος στιχουργός και ποιητής της διασποράς, ο οποίος τα τελευταία 34 χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη. Στο βιογραφικό του καταγράφεται μια έντονη πολιτιστική δραστηριότητα στον χώρο της ομογένειας, από την εθελοντική του παρουσία στα δρώμενα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, της Επιτροπής Justice for Cyprus Committee, των κοινωφελών ραδιοφώνων Cosmos FM και Aktina FM, έως τη δημιουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ορφέας Ίδρυμα για την Ελληνική Μουσική και Τέχνη, έναν οργανισμό με στόχο τη διάδοση της ποιοτικής ελληνικής μουσικής στην Αμερική.

Ο Πόλυς Κυριάκου έχει μια έντονη παρουσία στην ελληνική δισκογραφία, με την ιδιότητα του στιχουργού. Στίχους του μελοποίησαν σημαντικοί Έλληνες συνθέτες, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Σταύρος Σιόλας, η Σοφία Νάτσιου κ.ά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι Γιώργος Νταλάρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Αρετή Κετιμέ, Γιώτα Νέγκα, Λιζέτα Καλημέρη, Σταύρος Σιόλας κ.ά.

Πρόκειται για την πρώτη του προσωπική εκδήλωση στην ιδιαίτερή του πατρίδα μετά από 34 χρόνια απουσίας.