ΠΑΝΟΣ ΝΑΤΣΗΣ – Στη Ζωή Μου Δεν Εχω Γνωρίσει Γυναίκες Χωρίς Ονομα

Το βάρος που έχει ένας πρωταγωνιστικός ρόλος , αλλά και αυτό που έχουν οι δύο ρόλοι που υποδύεται στην παράσταση «το έπος…της Μαλάμως» δεν τον αγχώνουν καθόλου. Βέβαια ούτε και τα ψέματα τον αγχώνουν μιας και πιστεύει πως για να του τα πει κάποιος θα έχει τους λόγους του. Στο site μας μιλά για όλα αυτά αλλά και για την «γυναίκα χωρίς όνομα» του Άλφα που θα τον «απασχολεί» και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

Κύριε Νάτση ,  η θεατρική σεζόν που τελειώνει σας βρήκε να συμμετέχετε σε μια πολύ πετυχημένη αλλά παράλληλα και πολύ ξεχωριστή παράσταση «το επος…της Μαλάμως» .

Ναι , μια κωμωδία έμμετρη σε δεκαπεντασύλλαβο, με ομοιοκαταληξία που μοιάζει με ωδή στην επιθεώρηση , μας πάει πίσω στο χρόνο, στις επιθεωρήσεις που σχολίαζαν την πολιτική, την καθημερινότητα, χωρίς  βέβαια να παραλείπουν να παρουσιάζουν και κάποια κωμηδίλια.(Στην παράσταση , έχουμε την Μαλάμω που ενώ την θέλει όλο το χωρίο αυτή θέλει τον Θανάση.) Μοιάζει με την όμορφη Ελλάδα από την οποία θέλουν όλοι να πάρουν  ένα κομμάτι. Είναι μια παράσταση στην οποία γίνεται ένας ιδιαίτερος σχολιασμό της επικαιρότητας.

Πιστεύετε  λοιπόν πως ο λόγος για τον οποίο έκανε τόση επιτυχία είναι γιατί προσεγγίζει το πρόβλημα της Ελλάδας με διαφορετικό τρόπο  ;

Ναι. Γιατί αν και το επιθεωρησιακό είδος θέλει πολύ δουλειά και έχει πολύ τεχνική, όταν γίνεται σωστά ο κόσμος το αγκαλιάζει. Από αυτή την παράσταση έμαθα  και εγώ πολλά γι’αυτό το είδος και τις τεχνικές του.

Εσάς ποιος ο ρόλος σας στην παράσταση ;

Στην παράσταση έχω δύο ρόλους. Υποδύομαι μια ηγουμένη που ήταν ιερόδουλη πριν μπει στο μοναστήρι και ένα βασανιστή του Χίτλερ.

Είναι μια παράσταση στην οποία όλους τους γυναικείους ρόλους τους υποδύονται άντρες. Αυτό δεν παραπέμπει σε αρχαίες τραγωδίες (όπου έπαιζαν μόνο άντρες) ;

Ναι ; Γίνεται κάτι τέτοιο στην παράσταση  ;  Αστειεύομαι.

Είναι εύκολο σε μια παράσταση να υποδύεστε δύο ρόλους ;

Ναι,  είναι ωραίο. Έτσι και αλλιώς αυτή είναι  μορφή της παράστασης , είναι ένα άλλο είδος και μου αρέσει.

Ποιο το πιο ωραίο κομμάτι της παράστασης για εσάς ως θεατής ;

H σκηνή της κηδείας . Νομίζω είναι η πιο αστεία.

Θα θέλατε να υποδυθείτε κάποιο άλλο ρόλο στην παράσταση ;

Όχι , μου αρέσουν αυτοί που μου έχουν αναθέσει.

Το να είστε ο βασικός πρωταγωνιστής μιας παράστασης , δεν είναι δύσκολο ; «Φορτώνεσαι μια ολόκληρη παράσταση ;

Είναι λίγο δύσκολο αλλά μπορώ να το κάνω. Το  έχω ξανακάνει στην παράσταση ο ήχος του όπλου το 2016, στην παράσταση Manji στο ίδρυμα Κακογιάννη αλλά και σε άλλες παραστάσεις .

Βασικός πρωταγωνιστής είστε και στην σειρά του Αlpha, “Γυναίκα χωρίς όνομα”. Αυτό σας αγχώνει;

Ναι γιατί φέρνεις άλλο βάρος και άλλη ευθύνη,  χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως όταν κάνεις ένα πιο μικρό ρόλο δεν έχεις σημαντικό κομμάτι ευθύνης. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να έχεις και στο θέατρο και στην τηλεόραση πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει πιο πολλές απαιτήσεις.

Στη σειρά ο Κωστής έχει θυσιάσει τη δική του ζωή για να μην πάθει η αγάπη του κακό ;  

Ναι , γιατί δεν θέλει  να «δώσει»  την Μαρίνα, να πάει φυλακή γιατί την αγαπάει, έχει ένα παιδί μαζί της και γιατί έχει ενοχές.

Εσείς νιώθετε ενοχές ;

Δεν είμαι πολύ ενοχικός και γενικά προσπαθώ να το αποβάλω αυτό. Κάθε φορά που θα κάνω λάθος προσπαθώ να το διορθώσω. Αν και γενικά προσπαθώ να μην κάνω λάθη.

Ποιες είναι «γυναίκες χωρίς όνομỨ για εσένα ;  

Σαν «τηλεοπτικός» Κωστής, θεωρώ πως γυναίκες χωρίς όνομα είναι η Μαρίνα και η Κάτια , είναι αυτές που κρύβουν την ταυτότητα τους, έχουν μυστικά και  λένε πολλά ψέματα .

Στη ζωή μου δεν έχω γνωρίσει μια τέτοια γυναίκα.

Ένα από τα πράγματα που δεν συγχωρά ο Πάνος είναι το ψέμα ;

Θεωρώ ότι όλα είναι ανθρώπινα , αν και δεν είναι καλό να λέμε ψέματα , όταν κάποιος σου λέει ψέμα προφανώς έχει λόγο , οπότε συγχωρώ.  Εγώ στην ζωή μου προτιμώ να λέω την αλήθεια γιατί δεν είμαι και καλός στο ψέμα αν και πολλές φορές η ειλικρίνεια μου έχει παρεξηγηθεί.

Τελικά ο Κωστής στη σειρά τι θα κάνει  με τις γυναίκες του ;

Δεν ξέρω πολλά πράγματα είμαστε οριακά μπροστά , με την κάθε μια έχουμε ανοικτές υποθέσεις. Τόσο με την Μαρίνα όσο και την Έλλη μας δένουν πολλά έχουμε μαζί  παιδιά και δεν γίνονται να φύγουν τελείως από την ζωή μου. Να περιμένετε  πολλές ανατροπές.

Δεν είναι ρίσκο το να συνεχίσει και δεύτερη σεζόν η σειρά ;

Δεν νομίζω. Προφανώς για να θέλει το κανάλι να το κάνει θα είναι σωστό βήμα.

Εσείς πως θα θέλατε να εξελιχτεί ο ρόλος σας ;

Να γίνει κάτι και να ηρεμήσει κάπως ο  Κώστης …γέλια

Είναι από τους ρόλους που τον αγαπήσατε έντονα ;

Ναι. Έχω γυρίσει άπειρες σκηνές σαν Κωστής έχω δεθεί μαζί του.