Limassol Greens: Το πιο πολυαναμενόμενο θέρετρο γκολφ στην Κύπρο


Στην παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, συνεργατών και ενδιαφερόμενων φορέων, παρουσιάστηκε και επίσημα το πιο πολυαναμενόμενο θέρετρο γκολφ της Κύπρου, Limassol Greens, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που έγινε στο πρόσφατα διαμορφωμένο γραφείο πωλήσεων της εταιρείας την Τρίτη, 13 Ιουνίου. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν περαιτέρω για το εξαίρετο αναπτυξιακό έργο καθώς και για την πρόοδο του, ως έναν από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς στην Κύπρο, τόσο για ιδιοκατοίκηση όσο και για επένδυση.

 

Το έργο έχει σχεδιαστεί από τη διεθνούς φήμης εταιρεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού HKS ώστε να εναρμονίζει απόλυτα το φυσικό περιβάλλον της περιοχής με την εμπειρία διαβίωσης σε ένα μοναδικό οικιστικό θέρετρο γκολφ, το πρώτο του είδους του στην Κύπρο, αφού είναι ιδανικά τοποθετημένο σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον στην αστική περιοχή της Λεμεσού. Με συντελεστή δόμησης 10% σε 1.4 εκ. τ.μ. γης, η οποία στο παρελθόν υπήρξε μια εύφορη περιοχή αγροτικής ανάπτυξης , ο Luciano Mazza, ο αρχιτέκτονας που βρίσκεται πίσω από τη μεταμόρφωση του αγροκτήματος, έχει δημιουργήσει το περιβάλλον για μια συναρπαστική εμπειρία. Πέρα από τις 750 οικιστικές αναπτύξεις με επαύλεις, σπίτια  και διαμερίσματα, το θέρετρο περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών διεθνών προδιαγραφών, υπερσύγχρονη λέσχη γκολφ, χώρους για εμπορικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας που αποπνέει σωματική και πνευματική χαλάρωση και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται ως ένας ιδανικός προορισμός για γαστρονομικά ταξίδια υψηλής αισθητικής αλλά και μοναδικούς χαλαρωτικούς περιπάτους στα αναζωογονητικά μονοπάτια της φύσης.

 

Εμπνευσμένο από την ντόπια μεσογειακή αρχιτεκτονική, η κατεύθυνση της HKS για τον σχεδιασμό των οικιστικών αναπτύξεων ήταν να κατασκευαστούν ειδυλλιακές επαύλεις και άνετα σπίτια εντός του αστικού θέρετρου. Το όραμα του Limassol Greens  είναι να μεταφέρει μια εκλεπτυσμένη και κομψή προσέγγιση  σε ένα σύγχρονο, ισοζυγισμένο τρόπο ζωής. Απλές αρχιτεκτονικές γραμμές δημιουργούν αυθεντικές  εντυπώσεις, οι οποίες  εναρμονίζονται με τους καλαίσθητους Μεσογειακούς κήπους, συνθέτοντας αριστοτεχνικά ένα αρμονικό μείγμα ανάμεσα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε ένα περιβάλλον το οποίο ενεργοποιεί μια αναβαθμισμένη εμπειρία διαβίωσης, που χαρακτηρίζεται από πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία περιλαμβάνουν πισίνες, εξωτερικούς χώρους τραπεζαρίας και τζάκια.

 

Ιδανικά τοποθετημένες ώστε να παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού, δίπλα από τη γραφική αλυκή Ακρωτηρίου και το δάσος του Ασώματου, οι επαύλεις και τα σπίτια του Limassol Greens βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου γκολφ, προσφέροντας θέα στο καταπράσινο τοπίο και τη λίμνη, ενώ ακόμα και οι ευρύχωρες βεράντες τους είναι προσανατολισμένες ώστε να προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στο γήπεδο γκολφ. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η παραλία του Lady’s Mile, το εμπορικό κέντρο της πόλης, το καζίνο θέρετρο, η Μαρίνα Λεμεσού και το κοσμοπολίτικο κέντρο της Λεμεσού.

 

Το γήπεδο γκολφ του Limassol Greens συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ τα 6,404 μέτρα του αγκαλιάζουν ολόκληρο το θέρετρο συνθέτουν ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο, όπου μικρές λιμνούλες, ελαιόδεντρα και χαρουπόδεντρα κυριαρχούν, αναδεικνύοντας τη μεσογειακή χλωρίδα. Σχεδιασμένο από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα γηπέδων γκολφ Cabell B. Robinson, το γήπεδο είναι καλυμμένο από εξαιρετικής ποιότητας γρασίδι, με πληθωρικούς χλοοτάπητες, πλούσια βλάστηση και pot bunkers που θα μαγεύουν κάθε λάτρη του γκολφ.

 

Η λέσχη γκολφ που βρίσκεται στην καρδιά του Limassol Greens, ορθώνεται στο ψηλότερο σημείο του έργου, προσφέροντας μια μαγευτική θέα ολόκληου του έργου. Στο θέρετρο περιλαμβάνεται επίσης, κέντρο ευεξίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα εξωτερικών βεραντών και ανοικτών χώρων, οι οποίοι επιτρέπουν στον κάθε επισκέπτη να έρθει σε άμεση επαφή και σύνδεση με τη φύση.

 

Αυτή τη στιγμή, το Limassol Greens βρίσκεται υπό ανέγερση, με τις πρώτες οικιστικές  μονάδες και το γήπεδο γκολφ να παραδίδονται το 2024. Το έργο, το οποίο αναπτύσσεται από την Lanitis Golf Public Co Ltd, μια εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Λανίτη και σε μαλτέζικη κοινοπραξία επενδυτών, σημειώνει ήδη μεγάλη επενδυτική επιτυχία, με τις πωλήσεις να υπερβαίνουν τα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Δήμος Παναγιώτου, CEO του Limassol Greens:

«Αυτό το μοναδικό και ταυτόχρονα  πολυδιάστατο έργο, δημιουργεί πολυάριθμες ευκαιρίες εργοδότησης και παράλληλα οφέλη σε πολλαπλούς τομείς της οικονομίας, προωθώντας την ανάπτυξη και την ευημερία εντός της κοινότητας. Η δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα επεκτείνεται πέρα από την περιβαλλοντική διαχείριση και εποπτεία, αφού προτεραιότητά μας είναι η συνεισφορά στην οικονομία του τόπου και στην κοινωνική δομή της Λεμεσού και της Κύπρου ευρύτερα».

Γιώργος Εγγλέζος, Chief Commercial Officer του Limassol Greens:

«Όταν ξεκίνησε η ανέγερση αυτού του καταπληκτικού οικιστικού θερέτρου γκολφ, θέλαμε να ξεπεράσουμε τις όποιες συμβάσεις, δημιουργώντας μια  ελκυστική επενδυτική ευκαιρία σε ένα ειδυλλιακό αστικό περιβάλλον, το οποίο θα προσφέρει έναν πραγματικά  μοναδικό τρόπο ζωής. Αυτό το όραμα άρχισε σταδιακά να υλοποιείται μέσα σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον,  σε ένα γαλήνιο και ήρεμο σκηνικό λίγα μόνο λεπτά μακριά από  την έντονη ζωή του κέντρου της πόλης της Λεμεσού, και παράλληλα πολύ κοντά στις ατέλειωτες αμμώδεις παραλίες της περιοχής. Το Limassol Greens θα επαναπροσδιορίσει και θα αναδείξει τον ορισμό του μεσογειακού τρόπου ζωής».

Luciano Mazza, Director of Hospitality Architecture, HKS:

«Ήταν πολύ ευχάριστο για μένα που κλήθηκα να μετατρέψω αυτή την όμορφη, εύφορη γη σε μια αριστοτεχνική, αρχιτεκτονικά και αισθητικά, ανάπτυξη που ονομάζεται Limassol Greens,  δημιουργώντας σύγχρονους χώρους, με μια πινελιά από ντόπια αρχιτεκτονική και κουλτούρα. Μέσα από την ενσωμάτωση μεγάλων κήπων και βεραντών, θελήσαμε να  αναδείξουμε τους εξωτερικούς χώρους, ώστε να προσφέρουν μια νέα εναλλακτική εμπειρία αρμονικής διαβίωσης των ενοίκων με το φυσικό περιβάλλον.  Αυτό ενισχύθηκε περαιτέρω με τη δημιουργία χαλαρωτικών εσωτερικών χώρων, βασισμένων στα χρώματα του ντόπιου τοπίου. Όπου ήταν δυνατό ενισχύσαμε τη σύνδεση με το περιβάλλον μέσα από το σχεδιασμό, εισάγοντας φυσικά υλικά και δημιουργώντας πολλαπλούς χώρους πρασίνου εντός του θερέτρου».

Σημειώσεις:

Πληροφορίες για τη Lanitis Golf Public Co Ltd

Το Limassol Greens είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο μεγαλεπίβολα οικιστικά θέρετρα γκολφ και ευεξίας στην Κύπρο, που αναπτύσσεται από συνεργασίες επενδυτών, των οποίων η εξειδίκευση και εμπειρία τους συνδυάζεται απόλυτα. Η  εταιρεία που το αναπτύσσει, η Lanitis Golf Public Co. Ltd, ανήκει στον Όμιλο Λανίτη και σε μαλτέζικη κοινοπραξία που ηγείται από την Alfred Mizzi of Alf Mizzi & Sons. Η συνεργασία αυτή  συνδιάζει  περισσότερα από 250 χρόνια εμπειρίας, πρωτοπορώντας και καινοτομώντας σε διάφορους τομείς, όπως τον κατασκευαστικό τομέα, τον τομέα ανάπτυξης ακινήτων, τον τομέα φιλοξενίας και αναψυχής, τον τομέα γκολφ, τον τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης μαρινών για σκάφη αναψυχής, τον τομέα της ενέργειας και τον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης

Πληροφορίες για την HKS

Η HKS είναι μια διεθνής εταιρεία αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, συμβούλων και κατασκευαστών που παρακινούνται από την ανάγκη εξερεύνησης και αφοσιώνονται στη δημιουργία χώρων που συνδυάζουν την ομορφιά με την αποδοτικότητα. Εργοδοτούν 1,350 άτομα σε 23 τοποθεσίες που συνδέονται από την κοινή κουλτούρα και όραμα. Η εταιρεία εκτιμά την ειλικρίνεια, την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση και προωθεί τον δημιουργικό τρόπο σκέψης. Στη συνεργασία της με το ανθρώπινο δυναμικό της και τους πελάτες της, η HKS είναι γνωστή για τη δημιουργία ισχυρών ιδεών, λύσεων και χώρων που ξεχωρίζουν.

Interior Design

@HKSArchitects

Ομάδα του Έργου:

Αρχιτέκτονες: HKS

Αναπτυξιακή Εταιρεία: Lanitis Golf Public Pro Ltd.

Σχεδιαστές γηπέδου γκολφ: Cabell B. Robinson

Master planners: AECOM

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γιώργος Γεωργίου, Marketing and Communications Manager

ggeorgiou@limassolgreens.com

Website: https://www.limassolgreens.com/

Social Media: @limassolgreens