ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ! Εγκαινιάστηκε η Αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης


Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός ενισχύθηκαν ουσιαστικά με τη λειτουργία της Αίθουσας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, η οποία δημιουργήθηκε με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, για να προσφέρει την πλέον σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση των παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες.

Τα εγκαίνια της Αίθουσας Αίθουσας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης τελέστηκαν τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, στην  παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρη Αλετράρη. Εγκαινιάστηκε παράλληλα και το Διαδραστικό Δωμάτιο του Ειδικού Σχολείου, το οποίο επίσης δημιουργήθηκε με τη στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Προτάσσοντας τη σημασία της λειτουργίας των δύο Αιθουσών, η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός, Μαρία Παπαγεωργίου, είπε ότι αυτές ενισχύουν ουσιαστικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ιδιαίτερα στην εργοθεραπευτική προσέγγιση. Η κυρία Παπαγεωργίου, αφού ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για την άμεση ανταπόκριση και ευγενική χορηγία της, τόνισε ότι «πέρα από τις υπηρεσίες εκπαίδευσης, στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, μέσα στο οποίο μπορούν να εκπαιδευτούν με τρόπους που να συμβάλλουν στη σφαιρική τους ανάπτυξη και ενσωμάτωση στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο».

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, εξέφρασε την ευαρέσκεια της για τη συνολική δράση του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός, επαναλαμβάνοντας τους στόχους του Υπουργείου για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, υγιούς, ευχάριστου και αποτελεσματικού περιβάλλοντος, ώστε το κάθε παιδί να μπορεί και να πετυχαίνει να καλλιεργήσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές του στον μέγιστο δυνατό βαθμό. «Σε αυτούς τους σχεδιασμούς μας» είπε η κυρία Μιχαηλίδου, «έχουμε συμπαραστάτη την ΟΠΑΠ Κύπρου που διαχρονικά στηρίζει προγράμματα τόσο του Υπουργείου όσο και της Πολιτείας».

Επικαλούμενος το όνομα του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, είπε συγκινημένος ότι «σήμερα αναγγέλλουμε χαρμόσυνα νέα αφού η δημιουργία της Αίθουσας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης  και του Διαδραστικού Δωματίου, ενισχύουν ποιοτικά τα προγράμματα του Σχολείου και ευνοούν την αυτονομία των παιδιών και την ομαλή συμμετοχή τους σε καθημερινές δραστηριότητες». Ο κύριος Αλετράρης συνεχάρη τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Σχολείου εκφράζοντας επίσης, το σεβασμό και το θαυμασμό του στους γονείς για το έργο που επιτελούν.

Απευθυνόμενος στην Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο κύριος Αλετράρης υπενθύμισε ότι «στην πρόσφατη συνάντηση μας στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας όπου εγκαινιάσαμε εκείνο τον υπέροχο παιχνιδότοπο, σας είχα πει ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα είναι παρούσα σε κάθε προσπάθεια στήριξης των παιδιών μας. Η εκ νέου συνάντησή μας εδώ, επιβεβαιώνει ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου, με συνέπεια μετατρέπει όσα λέγει, σε πράξεις. Κι έτσι θα συνεχίσουμε!».

Τη χαρά, τη συγκίνηση αλλά και τις ευχαριστίες για τη δημιουργία της Αίθουσας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης  και του Διαδραστικού Δωματίου μετέφερε εκ μέρους όλων των γονέων, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων των παιδιών του Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός, Γεωργία Σταύρου.