Η Coca-Cola HBC Κύπρου τιμήθηκε με εννέα βραβεία για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητά της και τις εξαιρετικές πρακτικές HR

Με εννέα συνολικά βραβεία για τις εξαιρετικές πρακτικές που εφαρμόζει σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας τιμήθηκε η Coca-Cola HBC Κύπρου, στα Boussias Responsible Business, Sales Excellence και HR Awards, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 13 Ιουλίου, στον Πρωταρά.

Στην κατηγορία «Cyprus Responsible Business Awards» η Coca-Cola HBC Κύπρου διακρίθηκε με τέσσερα βραβεία (δύο χρυσά και δύο ασημένια) για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που εφαρμόζει και αφήνει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Cyprus Responsible Business Awards

Χρυσό: Διαχείριση φυσικών πόρων

Χρυσό: Διαχείριση Ενέργειας

Ασημένιο: Κοινωνική Πλατφόρμα – Zero Waste Beach

Ασημένιο: Τεχνολογία & Υγεία

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναγνωρίστηκε με δύο χρυσές διακρίσεις για την  υπεύθυνη δράση και την ορθή διαχείριση του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσια της. Η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού στην παραγωγική διαδικασία, με τις πιο αποδοτικές και καινοτόμες μεθόδους για την ανακύκλωση του νερού στοχεύουν στην  εξάλειψη της σπατάλης, μία αξιοσημείωτη δράση αειφορίας  που έχει λάβει  επίσης ανώτατη πλατινένια διεθνή διάκριση από την Alliance for Water Stewardship (AWS). Όσον αφορά τη διαχείριση ενέργειας ο όμιλος Coca-Cola HBC έχει δεσμευτεί Οκτώβριο του 2021 για επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα έως το 2040.

Η Coca-Cola HBC Κύπρου βραβεύθηκε ακόμη με ασημένιο βραβείο στην κατηγορία  «Τεχνολογία, Υγεία και Ασφάλεια» για την καινοτομία «Έξυπνα γυαλιά» που εφαρμόζει με στόχο τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της, κάτι που είναι βασική προτεραιότητα για την εταιρεία. Μια διάκριση που  ανταμείβει τη διαχρονική επένδυση της εταιρείας, τόσο σε εκπαιδεύσεις όσο και σε νέες τεχνολογίες, που βάζουν  πάντοτε στο επίκεντρο των εργασιών της, τους ανθρώπους της. Επιπλέον η Coca-Cola HBC Κύπρου παρέλαβε ασημένιο βραβείο που αφορά την κοινωνική πλατφόρμα «Zero Waste Beach», ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το The Coca-Cola Foundation, και υλοποιείται από το κέντρο Μελετών και έρευνας ΑΚΤΗ.  Τα τελευταία πέντε χρόνια σημείωσε ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς πέραν των 300 Horeca επιχειρήσεων στην Κύπρο εκπαιδεύτηκαν για την υιοθέτηση πρακτικών αειφορίας που ενισχύουν την ανακύκλωση, με κύρια δράση την ορθή διαχείριση απορριμμάτων.

Η αναγνώριση της Coca-Cola HBC Κύπρου στα Cyprus Responsible Awards

επιβραβεύει τη σταθερή επένδυση της εταιρείας στη βιώσιμη  ανάπτυξη αλλά και στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της.

Όσον αφορά την κατηγορία «Cyprus HR Awards» η Coca-Cola HBC Κύπρου, παρέλαβε πέντε βραβεία (ένα χρυσό και τέσσερα ασημένια), ως ένας κορυφαίος οργανισμός με σπουδαίες επιδόσεις και  επιτεύγματα που αφορούν τον τομέα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Μια σημαντική αναγνώριση της ομαδικής δουλειάς και της δέσμευσης της εταιρείας για αριστεία του ανθρώπινου δυναμικού και προσέλκυση κορυφαίων ταλέντων.

Cyprus HR Awards

Χρυσό: Καλύτερη πρωτοβουλία ΕΚΕ με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Choose Life

Ασημένιο: Αποτελεσματική χρήση του Coaching – Mentoring

Ασημένιο: Καλύτερη Στρατηγική / Πρωτοβουλία Διαχείρισης Ταλέντων

Ασημένιο: Η πιο καινοτόμος χρήση της τεχνολογίας στο HR

Ασημένιο: Στρατηγική / Πρωτοβουλία για την καλύτερη δέσμευση των εργαζομένων

Οι τιμητικές διακρίσεις του οργανισμού στα Boussias Responsible Business, Sales Excellence και HR Awards, επιβραβεύουν την ομαδική προσπάθεια και τη δέσμευση της Coca-Cola HBC Κύπρου ως μία εταιρεία όπου οι άνθρωποι εργάζονται σε ένα θετικό περιβάλλον που τους εμπνέει και τους εξελίσσει καθημερινά για να δημιουργούν αξία τόσο στον οργανισμό, όσο και στην κοινωνία.

Οι διακρίσεις της Coca-Cola HBC Κύπρου, στα φετινά Boussias Responsible Business, και Cyprus HR Awards αποδεικνύουν την ισχυρή πίστη της εταιρείας στους ανθρώπους της, αλλά και τη δέσμευσή της να είναι πρωταγωνιστής σε ένα κόσμο που επιβάλλεται να μετασχηματιστεί βιώσιμα ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο.  Την ίδια στιγμή, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για συνεχή ανάπτυξη του οργανισμό, αλλά και των ανθρώπων του.