ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕ «Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΡΑ!» Το OMEGA CHANNEL πρωταγωνιστής στην ευρωπαϊκή ενημέρωση

Την πρωταγωνιστική θέση του στην τηλεοπτική και διαδικτυακή ενημέρωση των πολιτών στην Κύπρο επιβεβαιώνει το OMEGA CHANNEL.

Από την 1η Σεπτεμβρίου και για 16 μήνες, αναλαμβάνει και πάλι – για δεύτερη φορά κατόπιν ανταγωνιστικής διαδικασίας – την υλοποίηση εκτενούς ευρωπαϊκού προγράμματος ενημέρωσης, ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών 2024.

Το πρόγραμμα κάτω από τον τίτλο «Η Ευρώπη μετρά!» θα καλύψει όλη την περίοδο προ των ευρωπαϊκών εκλογών μέχρι την εκλογική ημέρα στις 9 Ιουνίου 2024, καθώς και όσα θα ακολουθήσουν με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών για τη σύνθεση των νέων θεσμικών οργάνων της ΕΕ και την εκλογή των ανώτατων αξιωματούχων της: πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρόεδρος και μέλη της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος του OMEGA είναι η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και η ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημόσιο διάλογο και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές.

H έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα του OMEGA με πλήρη συντακτική ελευθερία, πολυφωνία και κριτική θα καλύπτει καθημερινά τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ΕΕ, τόσο στην ευρωπαϊκή διάστασή τους, όσο και στην προέκταση που έχουν στην Κύπρο, ως κράτος μέλος της.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «OMEGA NEWS», καθώς και στα πιο δημοφιλή ενημερωτικά προγράμματα του, όπως το μεσημβρινό «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ» και το απογευματινό «ΑΙΧΜΕΣ», οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές θα εμβαθύνουν στις ευρωπαϊκές πολιτικές και θα αναδείξουν τον τρόπο που επηρεάζουν την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου, καθώς και την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι τηλεοπτικές εκπομπές θα ενισχύονται με τη συνεχή και άμεση ενημέρωση που προσφέρει στους Κύπριους πολίτες το ειδησεογραφικό portal OmegaLive, με πλούσιο ενημερωτικό υλικό, από ειδήσεις, ρεπορτάζ, βίντεο, Live Streaming, online polls καθώς και σειρά από vod-casts που θα φιλοξενούν όχι μόνο πολιτικούς, αλλά και πολίτες.

Το ειδησεογραφικό περιεχόμενο του OMEGA θα εμπλουτιστεί με τα ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους Κύπριους πολίτες, που σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, αφορούν μεταξύ άλλων, την ακρίβεια, την οικονομική κατάσταση, την βιώσιμη ανάπτυξη, τη μετανάστευση, καθώς και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παράλληλα, το OMEGA θα καλύψει τα γεγονότα γύρω από την πορεία του Κυπριακού υπό το πρίσμα της προσπάθειας για επανάληψη των συνομιλιών του ΟΗΕ και τον ρόλο που θα διαδραματίζει η ΕΕ σε συνάρτηση και με τα Ευρωτουρκικά.

 

Κατά την προεκλογική περίοδο, θα επικεντρωθούμε στην πολυφωνική προβολή των θέσεων πολιτικών κομμάτων και ευρωπαϊκών ομάδων, καθώς και των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, σε συνδυασμό με την ενεργότερη συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο της κοινωνίας των πολιτών και των νέων ψηφοφόρων.

Το OMEGA προβάλλει τις πολιτικές της ΕΕ και την επίδραση τους στην καθημερινή ζωή, διατηρώντας την πλήρη δέσμευση του απέναντι στους πολίτες για αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση, πολυφωνία και αξιοπιστία.

Με την υλοποίηση του προγράμματος «Η Ευρώπη μετρά!» το OMEGA ενισχύει την αποστολή του για συνεχή ενημέρωση των πολιτών. Παράλληλα, προσφέρει το βήμα των τηλεοπτικών προγραμμάτων του για να ακουστεί η φωνή τους και να αναπτύξουν την ικανότητα τους να λαμβάνουν καλά ενημερωμένες αποφάσεις, ώστε στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της ΕΕ, τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της της Κύπρου στην Ευρώπη.