Έρευνα: Συστατικό των «μαγικών μανιταριών» βρέθηκε ότι καταπολεμά την κατάθλιψη


Ένα είδος μανιταριών (Τα μαγικά Μανιτάρια) έχει αποδειχτεί ότι περιέχει ένα ευεργετικό συστατικό, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη. Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Phsychopharmacology αποκάλυψε ότι το συστατικό αυτό είναι η ψιλοκυβίνη, ένα ενεργό συστατικό που εμπεριέχεται στα μαγικά μανιτάρια και το οποίο μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους με μία και μόνο δόση, μια επίδραση που διαρκεί ακόμα και για μήνες.

Οι συμμετέχοντες της συγκεκριμένης έρευνας ήταν ασθενείς με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Αφού τους χορηγήθηκε μία και μόνο δόση, παρατηρήθηκε ότι τόσο η κατάθλιψη, όσο και το άγχος τους μειώθηκε σε αξιοσημείωτο ποσοστό.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες βίωσαν «βαθιά ουσιαστικές πνευματικές εμπειρίες» σαν μια μορφή κάθαρσης, οι οποίες άλλαξαν θεμελιωδών τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή και το θάνατο, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να νιώθουν φόβο και απόγνωση. Αυτή μεταστροφή βελτίωσε θεαματικά την ποιότητα ζωής τους.

Πώς λειτουργεί όμως ακριβώς η ψιλοκυβίνη; Η ουσία αυτή ενεργοποιεί ένα υπο-είδος σεροτονίνης στον εγκέφαλό μας. Η σεροτονίνη είναι η γνωστή ορμόνη της χαράς. Ο Rolland Griffiths, κύριος ερευνητές και καθηγητής ψυχιατρικής και νευροεπιστήμης εξήγησε: «Οι εγκέφαλοί μας είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε να έχουν αυτά τα είδη των εμπειριών – αυτές τις αλλοιώσεις της συνείδησης. Έχουμε ενδογενώς χημικές ουσίες στον εγκέφαλό μας. Έχουμε ένα μικρό σύστημα που, όταν το γαργαλήσουμε λίγο, παράγει αυτές τις καταστάσεις που έχουν περιγραφεί ως πνευματικές ακόμα και μυστικιστικές».

Αυτό φαίνεται να σηματοδοτεί μια αλλαγή στον τρόπο που η συμβατική ιατρική αντιμετωπίζει και χειρίζεται την ψυχεδελική ψυχοφαρμακολογία• αντί να εμποδίζεται και να αποκρύπτεται, χρειάζεται να γίνει εκμεταλλεύσιμη με τον πιο δεοντολογικό τρόπο.

Μετά από αυτές τις πειραματικές δοκιμασίες και την επιτυχημένη τους έκβαση, ετοιμάζεται πείραμα που αφορά στην πιθανή επίδραση της ψιλοκυβίνης στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών, αλλά επίσης η επιστημονική κοινότητα σταδιακά στρέφεται και σε άλλες ψυχεδελικές ουσίες., όπως το DMT.

Πηγή : ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ