«Ένας πιο πράσινος Στρόβολος»: Δενδροφύτευση 1984 τετραγωνικών μέτρων το 2022 σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών


«Ένας πιο πράσινος Στρόβολος»:  Δενδροφύτευση 1984 τετραγωνικών μέτρων το 2022  σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών

Ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει ότι από τον Μάιο του 2022 μέχρι και τον Ιανουάριο 2023 έχουν φυτευτεί 1984 τετραγωνικά μέτρα δημόσιων χώρων, με δέντρα και θάμνους κυπριακής χλωρίδας, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου «Ένας πιο πράσινος Στρόβολος».

Ο Δήμος προέβη σε σειρά δενδροφυτεύσεων με τους πιο κάτω οργανισμούς:

Δενδροφύτευσεις με Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στις 21/5/2022 και στις 29/11/2022, στον χώρο πρασίνου παρά την οδό Αλιάκμονος και στον χώρο πρασίνου παρά την οδό Αγίου Ευθυμίου.

Δεντροφύτευση σε συνεργασία με το American International School: Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Αγίου Δημητρίου στις 21/5/2022, παρουσία γονέων και παιδιών του σχολείου, με το κάθε δέντρο να  είναι δωρεά μίας εκ των οικογενειών του σχολείου.

Δενδροφύτευση εις μνήμη Άντη Χατζηκωστή σε συνεργασία με το συγκρότημα «ΔΙΑΣ»: Στις 11/1/2023 πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στον χώρο πρασίνου παρά τα γραφεία του Συγκροτήματος στον Στρόβολο, με τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τον άδικο χαμό του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντα συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ».

Υποστήριξη της πρωτοβουλίας “1 million trees movement”: Ο Δήμος υποστήριξε την πρωτοβουλία    “1 million trees  movement”, με συνεργεία του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης του Δήμου να προχωρούν σε φυτεύσεις των δενδρυλλίων που παραχωρήθηκαν στον Δήμο από την πρωτοβουλία. Η δράση υλοποιήθηκε στη λεωφόρο Δημήτρη Βικέλα στις 19/1/2023 παρουσία μελών της πρωτοβουλίας, με επικεφαλής τον Δήμο Γεωργιάδη.

Δενδροφύτευση σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ): Στις 20/1/2023 ο Δήμος προχώρησε σε δεντροφύτευση με την ΟΕΒ στον χώρο πρασίνου παρά την οδό Φωτεινού Πανά στην περιοχή ΓΣΠ. Τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν είναι δωρεά της ΟΕΒ, ενώ στη φύτευση του χώρου συμμετείχαν και εργαζόμενοι της ΟΕΒ.