Διαγωνισμός “Kyperounda Winery Best Young Sommelier” 2023


ΔιαγωνισμόςKyperounda Winery Best Young Sommelier” 2023

Για μια ακόμη χρονιά, το Οινοποιείο Κυπερούντας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοχόων Κύπρου διοργάνωσαν το διαγωνισμό Kyperounda Winery Best Young Sommelier 2023, ο οποίος έλαβε χώρα στο Οινοποιείο Κυπερούντας στις 21 και 22 Φεβρουαρίου. Μέλη του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου καθώς και αρκετοί οινόφιλοι παρευρέθηκαν στον τελικό, στις 22 Φεβρουαρίου, ώστε να τον παρακολουθήσουν.

Καλύτερος Οινοχόος για το 2023 αναδείχθηκε η Iwona Hereda ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι Κατερίνα Πσωμαδέλη και Λευτέρης Καραπαναγιώτης αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα μέλη του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου κάτω των 35 ετών που έχουν απασχοληθεί επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά ως «Οινοχόοι» για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι ενότητες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν οι εξής:

  • Γενικές γνώσεις πάνω στα κυπριακά και διεθνή κρασιά, μπύρες και οινοπνευματώδη ποτά καθώς και γνώσεις αναφορικά με την ιστορία του κρασιού, τα κυπριακά οινοποιεία, κυπριακά και Διεθνή τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα και, τέλος, το αρμονικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού.

·         Τις ικανότητες και επιδεξιότητες στο σερβίρισμα (μετάγγιση κόκκινου κρασιού και άνοιγμα και σερβίρισμα οίνων). Ο διαγωνισμός στέφθηκε με επιτυχία και τόσο οι επισκέπτες όσο και οι διοργανωτές αναμένουν με ανυπομονησία την επόμενη αναμέτρηση.

—————————–

Σχετικά με το Οινοποιείο Κυπερούντας

Το οινοποιείο Κυπερούντας, άνοιξε τις πύλες του το 1989 και βρίσκεται σε ένα από τα κεφαλοχώρια της Πιτσιλιάς. Οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται στα 1200 μέτρα υψόμετρο, καθιστώντας το την υψηλότερη οινοποιία της Ευρώπης και μία από τις υψηλότερες στον κόσμο. Το μοναδικό κλίμα της Κυπερούντας, ο σύγχρονος εξοπλισμός του οινοποιείου και φυσικά το ταλέντο των Ανθρώπων του, συμβάλλουν στην παραγωγή οίνων ανώτερης ποιότητας. H γκάμα των προϊόντων του αποτελείται από 9 κρασιά:  Πετρίτης, Ανδεσίτης, Ροζέ, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Shiraz, ΕΠΟΣ λευκό, ΕΠΟΣ κόκκινο και την Κουμανταρία Κυπερούντας.