Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Italian Trade Agency


Στην Κύπρο, ο διάσημος σεφ Giorgio Trovato σε μια διήμερη εκδήλωση γεμάτη από ιταλικές γεύσεις, διοργανώθηκε από τα Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και το Italian Trade Agency υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στη Λευκωσία.

Μια διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στις γαστρονομικές απολαύσεις της Ιταλίας διοργανώθηκε από τα Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και το Italian Trade Agency υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στη Λευκωσία την Τετάρτη 22 Μαΐου και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024.

Η πρωτοβουλία είναι μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας προώθησης αυθεντικών ιταλικών προϊόντων διατροφής που προωθείται από την ΙΤΑΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ και την ΑΛΦΑΜΕΓΑ, με στόχο να δείξει μέσω της παρουσίας του διάσημου Ιταλού σεφ τη δυνατότητα συνδυασμού της ιταλικής μαγειρικής παράδοσης με εξελιγμένες καινοτόμες τεχνικές μαγειρικής.

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες απολαυστικές εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν την κουζίνα και τις γεύσεις άλλων χωρών, φέρνοντας υλικά, γεύσεις και αρώματα από τις συνταγές διάσημων σεφ στα τραπέζια μας.

Η διήμερη εκδήλωση ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Μαΐου με ένα master class από τον Ιταλό σεφ Giorgio Trovato, ο οποίος παρουσίασε ιταλικές συνταγές στην πιο υγιεινή τους εκδοχή. Οι σεφ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα master class γεμάτο γευστικές απολαύσεις που διεγείρουν τον ουρανίσκο. Το master class πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το πρόγραμμα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και τη Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του υπερσύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Intercollege.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, Πέμπτη 23 Μαΐου, οι πελάτες της Υπεραγοράς ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Έγκωμη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον σεφ Giorgio Trovato και να μυηθούν στην κουζίνα του μέσα από μια ζωντανή μαγειρική επίδειξη.

Τέλος, το βράδυ της ίδιας ημέρας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και δημοσιογραφικός κόσμος παρακολούθησαν μια γευσιγνωσία κρασιού στο Bean Bar 360 στη Λεωφόρο Μακαρίου, όπου δοκίμασαν ιταλικά κρασιά. Η βραδιά διοργανώθηκε από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με το Italian Trade Agency.