Αποτελέσματα φωτογραφικού Διαγωνισμού «Φωτογραφί-ζω»


Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξε η νεολαία για τον διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφί-ΖΩ», που διοργάνωσε το Youth Makerspace Larnaka, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Αυτό είχε ως επακόλουθο να σημειωθεί αθρόα συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες, με 126 ταλαντούχους νέους και νέες να μοιράζονται το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, δηλαδή φωτογραφίες που τράβηξαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, χρησιμοποιώντας τον φωτογραφικό εξοπλισμό και τα συνοδευτικά εργαλεία που διαθέτει το εργαστήρι, στις οποίες αποτυπώνεται η καθημερινότητά τους, τα ταξίδια και οι εξερευνήσεις τους, η ελπίδα, αλλά και οι ανησυχίες τους για το μέλλον.

Ο διαγωνισμός «Φωτογραφί-ΖΩ» διήρκησε έναν μήνα, από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου 2024, σ’ αυτόν συμμετείχαν νέοι ερασιτέχνες φωτογράφοι ηλικίας 15-35 ετών και η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Θρασύβουλου Θρασυβούλου, Εκτελεστικού Γραμματέα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και στο πλαίσιο του Εθνικού Έτους Νεολαίας 2024.

Το φωτογραφικό αποτέλεσμα χαρακτήριζε υψηλό επίπεδο δημιουργικότητας, γεγονός που έδωσε μεγάλη ικανοποίηση στους διοργανωτές, αφού στόχος του διαγωνισμού, ήταν η προώθηση της φωτογραφικής τέχνης και η ανάδειξη νέων ταλέντων.

Η κριτική επιτροπή που ανέλαβε το έργο της αξιολόγησης των συμμετοχών και η οποία απαρτιζόταν από τους  Έλενα Γκουντάρα, καθηγήτρια φωτογραφίας, Έλενα Καλουτσίδου, εικαστικό και Στέλιο Παπαπέτρου, Λειτουργό Νεολαίας του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ανέδειξε τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες, τίμησε με έπαινο τρεις ακόμα συμμετοχές, ενώ δόθηκε και ειδικό βραβείο εκ μέρους της οικογένειας Θρασύβουλου Θρασυβούλου. Όλα τα βραβεία συνοδεύονταν από αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα.

Οι νικητές, σύμφωνα με την απόφαση της κριτικής επιτροπής, είναι:

1ο Βραβείο (€400)

 

«You and I» – Stephen Nicholas Abel

 

2ο Βραβείο (€300)

 

«Μια αλλιώτικη φιλία» – Ηλιάνα Προδρόμου

3ο Βραβείο (€200)

 

«Sunny day» – Μάριος Λιμνάτης

Ειδικό Βραβείο από την οικογένεια Θρασύβουλου Θρασυβούλου (€200)

«Rebirth» – Μέλανη Κωνσταντίνου

Έπαινοι (€100 έκαστος)

«Συνοδοιπόροι» – Ελένη Κυριακίδου

«Flight of freedom» – Στέλλα Παλούγκου

«Αντι-κίνησις» – Αντριάνα Μασούρα

Η τελετή βράβευσης των νικητών θα γίνει στο φεστιβάλ τεχνολογίας Makers Fair 2024, το οποίο διοργανώνει το Youth Makerspace Larnaka, στις 2 Ιουνίου 2024, από τις 16:00 μέχρι τις 22:00. Την ίδια μέρα θα παρουσιαστούν σε φωτογραφική έκθεση όλες οι νικητήριες φωτογραφίες, μαζί με άλλες που ξεχώρισαν από την κριτική επιτροπή