Βραβεία Νεολαίας: Ο ΟΝΕΚ βραβεύει τους νέους που πρωτοπορούν και εμπνέουν


Είναι το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, είναι η δημιουργική γενιά του αύριο, είναι οι νέοι που αλλάζουν την Κύπρο, που τολμούν να πειραματιστούν, να πρωτοτυπήσουν, να ξεφύγουν από τα στερεότυπα, να εμπνεύσουν ως παραδείγματα.

Τους νέους αυτούς, που πιστεύουν στον εαυτό τους και στα χαρίσματά τους, που δρουν, δημιουργούν και προχωρούν, έρχεται να επιβραβεύσει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου με τα «Βραβεία Νεολαίας».

Μέσα από την επιβράβευση και την ανάδειξη της αξιόλογης δράσης και των επιτευγμάτων που τους καθιστούν θετικά πρότυπα και πηγή έμπνευσης για την κοινωνία, όπως και των αθέατων πολλές φορές ιστοριών που κρύβονται πίσω από το έργο και τις προσπάθειές τους, ο ΟΝΕΚ θέλει να ενθαρρύνει όλους τους νέους ώστε να κινητοποιηθούν προς τα εμπρός!

Τα «Βραβεία Νεολαίας 2024», τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή στις 10 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, στις 19:00.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Έτους Νεολαίας 2024, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο και του οποίου εθνικός συντονιστής ορίστηκε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Στη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης θα βραβευθούν νέοι/νέες, οργανώσεις νεολαίας καθώς και άτυπες ομάδες νέων, που στη διάρκεια του 2023 διέπρεψαν στις εξής κατηγορίες: Περιβαλλοντική Δράση, Καινοτομίας, Επιστήμες, Πολιτισμός, Επιχειρηματικότητα, Αθλητισμός, Κοινωνική Προσφορά, Εξάλειψη Κοινωνικών Διακρίσεων, Νέος / Νέα της Χρονιάς, καθώς και Οργάνωση της Χρονιάς.

Επιπρόσθετα, ο ΟΝΕΚ θα απονείμει τη συγκεκριμένη βραδιά και 2 Ειδικά Βραβεία. Αυτά αφορούν στις κατηγορίες: Βραβείο Ειρήνης και Βραβείο Young at Heart.

Δικαιούχοι των Βραβείων είναι:

  • Νέοι/νέες που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο, έχουν συμπληρώσει το 18ο και δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους.
  • Άτυπη ομάδα νέων, η οποία δεν έχει νομική προσωπικότητα δυνάμει της ισχύουσας νομοθεσίας και τα Μέλη της είναι όλα ηλικίας 18-35 ετών και διαμένουν νόμιμα στην Κύπρο.
  • Οργανώσεις νεολαίας Μέλη του Γενικού Συμβουλευτικού Σώματος του Οργανισμού Νεολαίας ή Μέλη του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου.

Η επιλογή θα γίνεται από 9μελή Επιτροπή που καθορίστηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού και απαρτίζεται από άτομα εγνωσμένου κύρους, τα οποία επιλέχθηκαν με κύριο γνώμονα την εμπειρογνωμοσύνη τους στο αντικείμενο που δραστηριοποιούνται, είτε επαγγελματικά, είτε εθελοντικά. Όσον αφορά στα κριτήρια, η Επιτροπή θα εξετάζει και θα αξιολογεί την ποιότητα της δράσης / έργου / επιτεύγματος, το όφελος για την κυπριακή κοινωνία, τον αντίκτυπο και τη διάδοση των αποτελεσμάτων και την προοπτική για περαιτέρω συνέχεια.

Βασική επιδίωξη των «Βραβείων Νεολαίας» είναι όπως η συγκεκριμένη ανάδειξη και επιβράβευση, ενθαρρύνει τους νέους να πιστέψουν στις δυνατότητές τους, να αφοσιωθούν στα χαρίσματα και τα ταλέντα τους και να κινητοποιηθούν δημιουργικά προς το καλύτερο, στους τομείς με τους οποίους ασχολούνται.

Περισσότερες πληροφορίες για τα «Βραβεία Νεολαίας» μπορείτε να βρείτε εδώ.