Βραβεία Νεολαίας 2024 – Oι νέοι που ξεχώρισαν, ενέπνευσαν και τιμήθηκαν σε μια συγκινητική βραδιά


Βραβεία Νεολαίας 2024 – Oι νέοι που ξεχώρισαν, ενέπνευσαν και τιμήθηκαν σε μια συγκινητική βραδιά

Το βράδυ της Τετάρτης 10 Απριλίου τα είχε όλα: νεανική ενέργεια και πάθος, διάχυτο το αίσθημα ικανοποίησης ανάμεσα στους νέους που διέπρεψαν και ξεχώρισαν, αλλά και της διάθεσης να επιτύχουν ακόμα περισσότερα και να δημιουργήσουν τις δικές τους λεωφόρους προς την κορυφή, με σκοπό να εμπνεύσουν ακόμα περισσότερα άτομα να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Αυτοί οι νέοι, λοιπόν, διακρίθηκαν στην τελετή απονομής των Βραβείων Νεολαίας 2024, στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Τα Βραβεία Νεολαίας 2024 αποτελούν μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Έτους Νεολαίας, με βασικό σκοπό την ανάδειξη αυτών που ξεχώρισαν με τις δράσεις και το έργο τους, σε δέκα βασικές κατηγορίες, καθώς και σε δύο ειδικές, αποτελώντας, έτσι, θετικά πρότυπα τα οποία κινητοποιούν τη νεολαία σε δράση.

Οι νικητές στις 10 βασικές κατηγορίες είναι:

Αθλητισμός: Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR & Αλέξανδρος Αγρότης, ποδηλατικός γύρος της Κύπρου σε 24 ώρες, για καλό σκοπό

Επιστήμη: Δρ. Φώτιος Μπεκρής, αντικαρκινική έρευνα

Επιχειρηματικότητα: Κωνσταντίνος Σαμουήλ, δημιουργός εφαρμογής Blend

Καινοτομία: Κυριάκος Ελευθερίου, επιτεύγματα εταιρείας TERRA API

Εξάλειψη Κοινωνικών Διακρίσεων: AbleBook, πλατφόρμα ενημέρωσης για θέματα ΑμεΑ

Κοινωνική Προσφορά: Barasa Daniel, δημιουργός Running Fluent Initiative

Περιβαλλοντική Δράση: Μυρτώ Σκουρουπάθη, Πρωτοβουλία «Αυλή»

Πολιτισμός: Izel Seylani, Θεατρική παράσταση City Lights

Οργάνωση της χρονιάς: Σώμα Κυπρίων Οδηγών, 38ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οδηγών και Προσκόπων Κοριτσιών

Νέος/Νέα της χρονιάς: Αργυρώ Νικολάου, Καλλιτεχνική διευθύντρια του Cyprus Film Days International Film Festival

Στις 2 ειδικές κατηγορίες, διακρίθηκαν οι εξής:

Ειρήνη: Winds of Change, Iστιοπλοϊκός γύρος της Κύπρου

Young at Heart: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, ηθοποιός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Βραβείων Νεολαίας 2024, εξήρε τους διακριθέντες, αλλά και τον ΟΝΕΚ για την πρωτοβουλία του. Απευθυνόμενος στους βραβευθέντες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «μέσα από την επιβράβευση και την ανάδειξη της αξιόλογης δράσης και των επιτευγμάτων σας, γίνεστε θετικά πρότυπα και πηγή έμπνευσης για την κοινωνία, όπως φυσικά και οι αθέατες, πολλές φορές, ιστορίες που κρύβονται πίσω από το έργο και τις προσπάθειές σας». Τονίζοντας, επίσης, πως «ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου θέλει να ενθαρρύνει όλους τους νέους ώστε να κινητοποιηθούν προς τα εμπρός!», έστειλε το μήνυμα πως «το αύριο είναι εδώ και δεν μας περιμένει!».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ, Κλεάνθης Κουτσόφτας, αναφέρθηκε στη σημασία των Βραβείων Νεολαίας, λέγοντας πως «μέσα από τα Βραβεία Νεολαίας θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους νέους αυτούς για το έργο, τα επιτεύγματα, τις δράσεις τους. Είναι νέοι που πιστεύουν στον εαυτό τους και στα χαρίσματά τους, παθιασμένοι με τα θέλω και τις ιδέες τους, ευαισθητοποιημένοι κοινωνικά, νέοι που δρουν, δημιουργούν και προχωρούν μπροστά, και μαζί τους και η Κύπρος».

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία, δείτε εδώ.