Τσαλίκης: «Με ενοχλεί αυτό που έγινε με τον Παντελίδη» – Τι του είπε ο πατέρας του στην κηδεία

«Εγώ απέναντι σε αυτό το παιδί έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Τον στήριξα από την πρώτη στιγμή»

Η ευτυχισμένη ζωή της οικογένειας Τσαλίκη «σκοτείνιασε» το 2005, όταν ο αδελφός της Δώρας σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Εκείνο το βράδυ, ο Γιώργος βρισκόταν στα βραβεία MAD και έσπευσε στο νοσοκομείο με το βραβείο ακόμα στο λαιμό του: «Για περίπου είκοσι μέρες, μέσα στο σπίτι μας έβλεπες μόνο μουσκεμένα χαρτομάντιλα. Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια, αλλά είμαστε μια οικογένεια που έχει μια γκρίζα πληγή σε μια κόκκινη καρδιά».

Με αφορμή αυτό, ο ίδιος σχολίασε σχετικά με τις αναρτήσεις του στα social media μετά το χαμό του Παντελή Παντελίδη. «Με ενόχλησε και με ενοχλεί αυτό που έγινε με τον Παντελή. Με πειράζει γιατί δεν μπορείς να συμβιβαστείς με το “ποτέ ξανά”. Το έχουμε ζήσει μέσα στο σπίτι μας – όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Όταν ξέσπασα, το έκανα γιατί, μπροστά μου, άκουγα ανθρώπους να λένε ότι είχαν συγκλονιστεί και να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις, ενώ η παρουσία του Παντελή στη showbiz τούς είχε θυμώσει και ξεβολέψει και πριν το συμβάν τον “έθαβαν”. Εγώ απέναντι σε αυτό το παιδί έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Τον στήριξα από την πρώτη στιγμή και δημόσια».
Μάλιστα, αποκαλύπτει τι συνέβη στην κηδεία του τραγουδιστή: «Όταν πήγαμε με τη Δώρα στην εξόδιο ακολουθία, ο πατέρας του, πάνω από τη σορό του, με αγκάλιασε και μου είπε φωναχτά μέσα στην εκκλησία: “Δεν ξέρεις πόσο πολύ σε αγαπούσε ο Παντελής! Όταν γύριζε από εσένα, μου έλεγε “μπαμπά, αυτός είναι διαφορετικός”. Αυτό εμένα με συγκλόνισε τόσο πολύ, που όποιος πει ότι εκμεταλλεύομαι τη μνήμη του είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει με τον εαυτό του και όχι μαζί μου».

Άραγε η ειλικρίνεια με την οποία μιλά του έχει στοιχίσει; «Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ αν μου έχει στοιχίσει, γιατί μου έχει προσφέρει πολλά. Περπατώ και μου μιλάει ο κόσμος, όχι απλά με αναγνωρίζει. Όπου και να βρεθώ στην Ελλάδα, νιώθω σαν στο χωριό μου, τη Στυλίδα, όπου ο κόσμος μού λέει “γεια σου, Γιώργο!”. Νιώθω άνετος, γιατί αυτοί που μ’ έχουν παρακολουθήσει ξέρουν ακριβώς ποιος είμαι, δεν θα δουν κάτι διαφορετικό αν με πετύχουν κάπου έξω. Είμαι χύμα, ελεύθερος και ωραίος και μ’ αρέσει πάρα πολύ!».