Τρεις τελευταίες παραστάσεις, “Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ” του Ντέιβιντ Γκρεγκ, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ


Τρεις τελευταίες παραστάσεις

Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ

του Ντέιβιντ Γκρεγκ

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Τρεις τελευταίες παραστάσεις απέμειναν μέχρι την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 για την παραγωγή Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ, που ενθουσίασε και χειροκροτήθηκε από το κοινό.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Καραούλης […] καταφέρνει να κατευθύνει τελετουργικά το τραμπάλισμα μεταξύ ελπίδας και απελπισίας μέσα από τις σωστές δόσεις δράσης και προβληματισμού. Η ανάγνωσή του υπογραμμίζει την ανθρώπινη, αλλά και την οικουμενική διάσταση της υπόθεσης. Κυρίως συναντά τη χημεία μιας ομάδας που μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ανταποκρίνεται στους σκοπούς της πρότασης.

Γιώργος Σαββινίδης, Τέχνης Έργα – ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Τελευταίες μέρες στο ορφανοτροφείο του γιατρού και παιδαγωγού Γιάνους Κόρτσακ στο γκέτο της Βαρσοβίας, το 1942. Λίγο πριν την αποστολή των παιδιών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Τρεμπλίνκα, ένα καινούργιο μέλος, ο Άτζιο, ένα αγόρι μεγαλωμένο στους δρόμους, θα κάνει τον Κόρτσακ να αναρωτηθεί τι νόημα έχουν όσα δίδαξε στα «παιδιά του».

Ο Σκοτσέζος συγγραφέας Ντέιβιντ Γκρεγκ εξετάζει την αξία της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας σε έναν κόσμο όπου κάθε ανθρώπινη ιδιότητα μοιάζει να χάνεται. Η παράσταση αναδεικνύει με ευαισθησία τους δεσμούς αγάπης και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στον «γερο-δόκτορα» και τους «μικρούς ανθρώπους», όπως ο Κόρτσακ αποκαλούσε τα παιδιά. Μια ωδή στην ανθρωπιά, στο μεγαλείο της προσφοράς και στην ανεξάντλητη δύναμη της αγάπης.

Τρεις τελευταίες παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 (με ελληνικούς υπέρτιτλους)

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 18.00

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου – Γιάννης Καραούλης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης

Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου

Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου

Κίνηση: Έλενα Χριστοδουλίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρέου

Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Παναγιώτης Λάρκου, Αντρέας Μακρής,

Τάριελ Μπερίτζε

Τις παραστάσεις πλαισιώνει εκπαιδευτική έκθεση με φωτογραφικό υλικό στο χώρο των Αποθηκών, ενώ σε συνεργασία με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού θα διοργανωθούν συζητήσεις.

Πληροφορίες/Εισιτήρια: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, www.thoc.org.cy

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Ο ΘΟΚ ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων των παραστάσεων της Λευκωσίας οι προσκλήσεις και οι ατέλειες γίνονται δεκτές μόνον εάν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων το βράδυ της παράστασης. Περισσότερες πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου.