«Τραγούδια διαμαρτυρίας» Από τις 28 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη, στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ


Από αυτή την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη, μαζί μας στις 19.10 το βράδυ, η νέα ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, με τίτλο «Τραγούδια διαμαρτυρίας», την οποία ετοιμάζει και παρουσιάζει ο μουσικός παραγωγός Robert Camassa.

Η σειρά της νέας ραδιοφωνικής εκπομπής «Τραγούδια διαμαρτυρίας», αποτελείται από 30 ραδιοφωνικά επεισόδια. Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για την συναρπαστική ιστορία των τραγουδιών που ενέπνευσαν και επένδυσαν μουσικά την κοινωνική αλλαγή. Η σημασία των τραγουδιών διαμαρτυρίας (Protest Songs) ή όποιας μορφής τέχνης που έχει κοινωνική και πολιτική διάσταση υπάρχει για ν’ αλλάξει γνώμες και προοπτικές και να καταγράψει την εποχή που ηχογραφήθηκαν και τα γεγονότα της. Εμπνευσμένοι συνθέτες που άφησαν πίσω κρίκους σε μια αλυσίδα τραγουδιών που σηματοδότησαν την κοινωνική αλλαγή. Τραγούδια που αντηχούν δια μέσω των 10ετιών με πανανθρώπινα μηνύματα. Εναντίον του ρατσισμού, του πολέμου, των καταπιεστικών καθεστώτων, του κορπορατισμού και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών, των ομοφυλόφιλων κλπ.

Καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας από τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Χιλή, Αργεντινή, πρώην Τσεχοσλοβακία, πρώην Σοβιετική Ένωση, Νιγηρία, Τζαμάικα κ.α.