Έλληνας τραγουδιστής αποκαλύπτει: “Έχω δεχτεί ανταγωνισμό, όχι πισώπλατα μαχαιρώματα”


Έλληνας τραγουδιστής αποκαλύπτει: “Έχω δεχτεί ανταγωνισμό, όχι πισώπλατα μαχαιρώματα”.

Ο τραγουδιστής Θανάσης Μαυροειδής μίλησε σε συνέντευξη του για τις αξιόλογες μουσικές συνεργασίες, για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο χώρο άλλα, για την κατάσταση που βιώνει η χώρα και για το μέλλον στη νυχτερινή διασκέδαση.

 • Πες μου δύο λόγια για σένα.. που γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νίκαια του Πειραιά. Ένα ζωηρό παιδί σαν όλα τα παιδιά που θέλουν γρήγορα να ανακαλύψουν τον κόσμο.

 • Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι; Τι ήταν αυτό που σε ώθησε σε αυτό;

Νομίζω ότι πάντα ήθελα να γίνω τραγουδιστής. Το ήξερα ότι θα τα καταφέρω….κάτι μέσα μου έλεγε ότι θα βρεθεί μια ευκαιρία.. και τελικά αυτή η ευκαιρία βρέθηκε σε ένα συνοικιακό μεζεδοπωλείο της γειτονιάς μου. Χωρίς να το γνωρίζω, ο πατέρας μου ήταν συνεργός στο να κανονίσει να φέρει μουσικούς να παίξουν και να τραγουδήσω εγώ. Είχα τα γενέθλια μου και αυτό ήταν το δώρο του.

 • Έχεις συνεργαστεί με αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες. Ποια συνεργασία ξεχωρίζεις και γιατί;

Τα τελευταία 17 χρόνια που εργάζομαι ως τραγουδιστής όλοι οι καλλιτέχνες ήταν αξιόλογοι….τώρα αν εννοείς μεγάλα ονόματα ναι… έχω κάνει κάποιες συνεργασίες που ήταν όλοι τους καταπληκτικοί… και σαν φωνές και σαν χαρακτήρες. Η Κατερίνα Στανίση, ο Ζαφείρης Μελάς και ο Αλέκος Ζαζόπουλος ήταν κάποιες συνεργασίες που θα μου μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μου. Πρώτα απ’ όλα υπέροχοι χαρακτήρες και τρομεροί επαγγελματίες.

 • Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που τον έχεις ως πρότυπο; Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Νομίζω πως τα μουσικά ερεθίσματα ήρθαν από τις κασέτες που είχαμε σπίτι….Μητροπάνος-Νταλάρας-Λιδάκης. Μη ξεχνάς Νικαιώτης Πειραιώτης… είμαι λαϊκό παιδί εγώ! Μουσικοί ογκόλιθοι…Όμορφοι στίχοι, υπέροχες μελωδίες.. ήταν δύσκολο να μη με κερδίσουν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες.

Μακάρι να μπορούσα να έκανα μια συνεργασία με τον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο αλλά δυστυχώς μας έφυγε νωρίς και κατά την ταπεινή μου γνώμη άφησε πίσω του κενό αναντικατάστατο.

 • Έχεις δουλέψει σε διάφορα μαγαζιά, μικρά και μεγάλα. Σε ποιους χώρους περνάς καλύτερα και γιατί;

Παντού περνάς καλά αρκεί να θες. Τα μεγάλα μαγαζιά (πίστες) είναι μαγεία… φώτα, πολύς κόσμος, μεγάλες συνεργασίες… Τα τελευταία εφτά χρόνια δουλεύω σε μουσικά μεζεδοπωλεία που όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μεγάλα μαγαζιά. Έρχομαι συνέχεια σε επαφή με τον κόσμο, τραγουδάμε όλοι μαζί, γινόμαστε μια μεγάλη παρέα κάτι που δε θα το βρεις εύκολα στις πίστες των 1000-1500 ατόμων.

 • Πες μου μια έντονη στιγμή από κάποια εμφάνιση σου που δε θα ξεχάσεις ποτέ.

Τι να πρώτο θυμηθώ και πια να ξεχωρίσω. Όλες μου τις εμφανίσεις τις ζω έντονα. Είναι ο χαρακτήρας μου αυτός. Όταν τραγουδάω νιώθω την ευθύνη πως ο κόσμος ήρθε για να περάσει καλά, ότι πρέπει να διασκεδάσει.

 • Έχεις δεχτεί πισώπλατα μαχαιρώματα;

Δύσκολη ερώτηση. Ανταγωνισμός σίγουρα υπάρχει αυτό είναι αλήθεια. Νομίζω σε κάνει καλύτερο. Όχι όμως πισώπλατα μαχαιρώματα.. κάτι τέτοιο δεν το έχω ζήσει…ίσως και να έχει συμβεί αλλά εγώ ποτέ δεν το έμαθα! Νομίζω πως είμαι από τους τυχερούς που όλες οι συνεργασίες μου, είχαν να μου δώσουν…από όλους, ειδικά στα πρώτα χρόνια.

 • Ποια είναι η γνώμη σου για τα τηλεοπτικά Show και ριάλιτι; Θα συμμετείχες σε κάποιο αυτό αυτά;

Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες… Εννοώ πως δεν θα μου άρεσε να πήγαινα σε ένα ριάλιτι και να με ακολουθούσε ότι είμαι ο Θανάσης από το fame story, ή από το The Voice ή από το X factor κ.τ.λ. Θεωρώ πως είναι άδικο γιατί υπάρχουν κάποια χρόνια δουλειάς πριν εμφανιστείς στην τηλεόραση και δυστυχώς δια μαγείας χάνονται… και όλα ξεκινούν από την αρχή.

Σίγουρα όμως για κάποια παιδιά που θέλουν να κάνουν ένα γρήγορο βήμα πιστεύω πως είναι μεγάλη ευκαιρία και να δείξουν το ταλέντο τους αλλά και να ανέβουν τα σκαλιά της αναγνωρισιμότητας. Η ιστορία πάντως δείχνει ότι η επιτυχία είναι για λίγο χρονικό διάστημα….

 • Ποια συμβουλή που σου έχουν δώσει κουβαλάς μαζί σου σε κάθε σου βήμα;

Συμβουλή; Συμβουλές.. Να είμαι αληθινός… Να διαλέγω σωστά τραγούδια. Να σέβεσαι τους συναδέλφους σου, τα μαγαζιά. Να σέβεσαι τον εαυτό σου και τη δουλειά σου…. Τελικά είναι αλήθεια πως τα μικρά μαγαζιά όταν ξεκινάς είναι σχολείο! Εκεί βάζεις βάσεις για να πας παρακάτω με σωστές αρχές.

 • Πως ονειρεύεσαι τη μουσική σου πορεία;

Νομίζω πως όνειρα όλοι κάνουμε. Η αλήθεια είναι πως τώρα βρισκόμαστε σε δύσκολη εποχή. Με τον κορονοϊό προσπαθούμε όλοι μας να κρατηθούμε, να αντέξουμε, μέχρι που να τελειώσει όλο αυτό που έχει επηρεάσει πάρα πολύ τον κλάδο μας. Και ευτυχώς για μένα που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας… Υπάρχουν συνάδελφοι αυτή τη στιγμή που έχουνε μόνο το τραγούδι ή τη μουσική σαν βασική τους εργασία. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν παιδιά που έχουν φάει τα χρόνια τους στις σπουδές πάνω στη μουσική και είχαν ένα καλό εισόδημα. Δυστυχώς η μουσική τελικά δεν φτάνει για να σε συντηρήσει.

 • Όταν με το καλό ανοίξουν τα μαγαζιά, πως φαντάζεσαι ότι θα είναι η κατάσταση; Θα βγει ο κόσμος να διασκεδάσει ή θα είναι φοβισμένος;

Πιστεύω ότι το κοινό στην πλειονότητα του ζώντας έγκλειστο σχεδόν ένα χρόνο θα αισθανθεί απόλυτα την ανάγκη να επισκεφθεί τους νυχτερινούς χώρους διασκέδασης και να απολαύσει τους αγαπημένους του ερμηνευτές. Με προβληματίζει το γεγονός του χρονικού περιορισμού που έχει τεθεί τη δεδομένη στιγμή και που φοβάμαι όταν τελικά λήξει το lockdown μήπως παραμείνει χρονικά όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Νομίζω ότι στην Ελλάδα δεν είναι εφικτό να επιβιώσει το μέτρο το να κλείνουν νωρίς οι νυχτερινοί χώροι. Θεωρώ επιπροσθέτως δεδομένο ότι για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια η νυχτερινή διασκέδαση θα υφίσταται σχεδόν όλο την εβδομάδα και όχι όπως το διάστημα πριν την πανδημία που όλα τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούσαν μόνο διήμερα.