Το Youth Makerspace Larnaka φιλοξένησε για άλλη μια χρονιά το Girls in STEAM Academy, με το πρόγραμμα #BridgeSTEAM


GIRLS IN STEAM ACADEMY

Το Youth Makerspace Larnaka φιλοξένησε για άλλη μια χρονιά το Girls in STEAM Academy, με το πρόγραμμα #BridgeSTEAM. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, που στοχεύει να γεφυρώσει το χάσμα της αντιπροσώπευσης γυναικών σε θέσεις εργασίας στους κλάδους STEAM. To Girls in STEAM Academy είναι μια πρωτοβουλία του Be an Ally Foundation, της οποίας ηγούνται η Παναγιώτα Πολυκάρπου και η Αναστασία Λιοπετρίτη.

Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου, 20 κορίτσια 14-16 ετών, παρακολούθησαν εργαστήρια προγραμματισμού και έμαθαν να φτιάχνουν τη δική τους ιστοσελίδα. Γνώρισαν γυναίκες-πρότυπα σε κλάδους STEAM και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα κορίτσια για την καριέρα τους, πώς έφτασαν μέχρι εδώ, πώς μοιάζει η καθημερινότητά τους και ποιες συμβουλές θα έδιναν στους νεότερούς τους εαυτούς. Επιπλέον, οι συμμετέχουσες έμαθαν για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα για τον Στόχο #5 – Ισότητα φύλων σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης.

Παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια υπερισχύουν των αγοριών στον ψηφιακό γραμματισμό, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 17% των ατόμων που σπουδάζουν και εργάζονται σε τομείς ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας) στην ΕΕ και μόνο το 36% των αποφοίτων STEM. Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα στερεοτύπων φύλου που εμποδίζουν τα κορίτσια να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για άλλη μια χρονιά, το Youth Makerspace βοήθησε το Girls in STEAM Academy, να μειώσει τους περιορισμούς που συνήθως εμποδίζουν τα νεαρά κορίτσια να αναπτύξουν ενδιαφέρον για καριέρα στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά.

Για περισσότερα: https://steamacademycy.org/