ΤΟ ΡΙΚ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΤΟΝ ΤΙΤΟ ΚΟΛΩΤΑ


ΤΟ ΡΙΚ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΤΟΝ ΤΙΤΟ ΚΟΛΩΤΑ

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τίτου Κολώτα.

Ο εκλιπών έπασχε από καρκίνο και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Αροδαφνούσα.Απεβιώσε σε ηλικία 79 ετών.

Ο Τίτος Κολώτας γεννήθηκε στη Λεμεσό την 1η Φεβρουαρίου 1944.Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και την πολιτική από το 1981. Από την ενεργό πολιτική αποχώρησε το 1989, όχι όμως από τη δημοσιογραφία την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια, ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και διευθυντής εφημερίδων, περιοδικών και ραδιοφώνων της Κύπρου.

Μεγάλη η απώλεια για τη Λεμεσό αλλα και για την δημοσιογραφία και τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.Από όποια θέση κι αν εργάστηκε, ο πολυπράγμων Τίτος Κολώτας απολάμβανε την εκτίμηση και την αγάπη των συνεργατών του και του κόσμου.

Το 1988 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Προγραμμάτων του ΡΙΚ ,ο Τίτος Κολώτας συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Τρίτου Ραδιοφωνικού Προγράμματος και του Δευτέρου Καναλιού της τηλεόρασης του σταθμού.

Η Διοίκηση ,η Διεύθυνση και τα στελέχη του ΡΙΚ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλληπητήρια προς τους οικείους του.