ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Σάββας Κέττηρος. Ακόμα ένα παράδειγμα πως η Κύπρος βγάζει καλές φωνές


Σάββας Κέττηρος

Ακόμα ένα παράδειγμα πως η Κύπρος βγάζει καλές φωνές, είναι και η περίπτωση του νεαρού Σάββα Κέττηρου, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία heaven και με την οποία κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Αφιερωμένο. Με αφορμή αυτό το νέο του βήμα εμείς μιλήσαμε μαζί του και μάθαμε γι’αυτόν, για την μουσική του αλλά και την ζωή του.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

Σάββα μου, το 2023 σε βρίσκει  να το αποχαιρετάς με νέο τραγούδι. Θες να μας πεις για αυτό ;

Νιώθω πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που το τέλος του 2023 με βρίσκει να ξεκινώ ένα νέο μουσικό ταξίδι,  κυκλοφορόντας το νέο μου τραγούδι με τίτλο ‘’Αφιερωμένο’’ σε στίχους του Νίκου Κουρρά και μουσική του Ανδρέα Γερολέμου. Πρόκειται για ένα ερωτικό ζεϊμπέκικο το οποίο απευθύνεται σ’ αυτούς που μπορούν να ‘’χαμηλώσουν τα άστρα’’ για τον έρωτα και την αγάπη.  Είναι το πρώτο, από μια σειρά τριών αλληλένδετων  ζεϊμπέκικων, που λένε μια ιστορία για τον έρωτα  και θα  έχουν τίτλο ‘’Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ’’.

Το πρώτο σου κομμάτι που κυκλοφόρησε ήταν ζεμπέκικο. Να υποθέσουμε λοιπόν ότι θα ακολουθήσει μια μουσική διαδρομή με πολλά νέα λαϊκά κομμάτια ;

Αν και δεν μου αρέσει να βάζω όρια και ταμπέλες στο χώρο τις μουσικής, νομίζω πως θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει ο όρος του λαϊκού ερμηνευτή. Βέβαια, δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να  ασχοληθώ και με κάποιο άλλο είδος, καθώς στόχος μου είναι η εξέλιξη και η δημιουργία καλής μουσικής.

Θα ήθελες το 2024 να σε βρει να τραγουδάς σε κάποια μεγάλη πίστα της Αθήνας ;

Σίγουρα θα το ήθελα, αφού τα τελευταία χρόνια διαμένω στην Αθήνα λόγο των σπουδών μου στο τμήμα μουσικών σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Νομίζω πως αυτό θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να κυνηγήσω αυτό που αγαπώ.

Πως ένιωσες όταν υπέγραψες την  πρώτη σου συμφωνία με την δισκογραφική εταιρεία HEAVEN.

Μια μικρή ανακούφιση, έχοντας όμως και ένα αίσθημα ευθύνης για όλους όσους με στηρίζουν και πιστεύουν σε εμένα όλα αυτά τα χρόνια .

Θα ήθελες να γράψεις τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες ;

Είδη το συζητάμε και θα είναι μεγάλη μου χαρά κάποια στιγμή να ερμηνεύσει ένα από τα τραγούδια μου και κάποιος άλλος καλλιτέχνης.

Με ποιον θα ήθελες να κάνεις ντουέτο ;

Μου αρέσει η μάθηση και γι’ αυτό θα σου έλεγα πως θα ήθελα να είμαι συνεχώς δίπλα από πολλούς καλλιτέχνες, για να μάθω απ’αυτούς, όχι μόνο να κάνω ντουέτο μαζί τους.

Θα κυκλοφορούσες χριστουγεννιάτικο τραγούδι ;

Ναι  γιατί όχι φτάνει να έχει κάτι να πει μέσα μου.

Σε αγχώνουν τα «αγκάθια» και τα «εμπόδια» που ίσως συναντήσεις στο δρόμο σου;

Με αγχώνουν, αλλά πάντα προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ . Πιστεύω πως ότι είναι να γίνει θα γίνει.

Θα πήγαινες σε κάποιο talent show ;

Πότε μην λες ποτέ λένε, αλλά, προς το παρόν δεν θα πήγαινα

Ποιοι οι αγαπημένοι σου στίχοι από τραγούδια σου ;

Υπάρχουν πάρα πολύ ωραίοι στίχοι δεν ξέρω από που να ξεκινήσω χαχαχα. Από το “Αφιερωμένο” θα έλεγα το ρεφρέν όπου λέει

Τα άστρα που είναι εκεί ψηλά

 Θα σου τα χαμηλώνω

 Κι όσο μου λες πως μ αγαπάς

 Θα σου τα αφιερώνω ”

Είναι στίχοι που εκφράζουν την δύναμη που έχει ο έρωτας!

Από τα άλλα μου τραγούδια θα περιμένω να μου πείτε εσείς ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας στοίχοι όταν τα ακούσετε !

Νιώθεις ότι τώρα που υπέγραψες συμβόλαιο με την δισκογραφική τα όνειρα και οι στόχοι σου άρχισαν να υλοποιούνται ;

Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ και κάθε μέρα μπαίνουν νέοι στόχοι, όμως,  νιώθω πως τώρα, με την βοήθεια του Θεού, πήρα ένα νέο δρόμο που για να μπορέσω να τον περπατήσω χρειάζεται  πιο πολλή δουλειά και αφοσίωση. Είναι ένα νέο αλλιώτικο ταξίδι στο οποίο προσπαθώ ν’απολαύσω την κάθε στιγμή.

Με ποια ευχή θα ήθελες να αποχαιρετήσεις το 2023;

Το 2024 θα ήθελα να βρει όλο το κόσμο με υγεία πάνω απ’όλα, αισιοδοξία και με πίστη ότι όλα είναι προσωρινά και ότι πάντοτε τα καλύτερα έρχονται.