ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ LIDL ΚΥΠΡΟΥ


Η Lidl Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που ακολουθεί, συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Πλαστικής Σακούλας, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως πρωτοστατεί στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ήδη από το 2019 η εταιρία απέσυρε την πλαστική σακούλα μίας χρήσης εξοικονομώντας ετησίως 45 τόνους πλαστικού, συμβάλλοντας στη μείωση των απορριμμάτων αλλά και στη μείωση του CO2 έως 40%.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 3 Ιουλίου και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, η Lidl Κύπρου με κάθε αγορά από τα καταστήματά της, χαρίζει στο κοινό μία οικολογική, πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος του REset Plastic, της διεθνούς στρατηγικής του Ομίλου Schwarz που αποσκοπεί σε έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό, και συγκεκριμένα στο πεδίο δράσης RΕduce, για τη μείωση χρήσης πλαστικού όπου είναι εφικτό και βιώσιμο.

O όμιλος Schwarz με την πρωτοβουλία REset Plastic, στην οποία συμμετέχει και η Lidl Κύπρου, έχει αναπτύξει μια ολιστική στρατηγική που περιλαμβάνει πέντε τομείς δράσης. Έτσι μειώνεται η χρήση του πλαστικού και κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Τα πεδία δράσης της πρωτοβουλίας REset Plastic είναι τα εξής:

REduce / Μείωση

Μείωση χρήσης πλαστικού όπου είναι εφικτό και βιώσιμο

REdesign / (Επανα)σχεδιασμός

(Επανα)σχεδιασμός προϊόντων ώστε να είναι ανακυκλώσιμα και να κλείνει ο κύκλος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας

REcycle / Ανακύκλωση

Συλλογή, διαλογή, ανακύκλωση και κλείσιμο του κύκλου ζωής των πρώτων υλών

REmove / Απομάκρυνση

Υποστήριξη εκστρατειών απομάκρυνσης πλαστικών απορριμμάτων από το περιβάλλον

REsearch / Έρευνα

Επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και ενημέρωση για την ανακύκλωση και την προστασία των φυσικών πόρων

Η Lidl Κύπρου, με αίσθημα ευθύνης, δε σταματάει να δίνει μάχη για τον πλανήτη μας, για το περιβάλλον, για τις μελλοντικές γενιές.

Γιατί σε όλους αξίζει ένα καλύτερο αύριο!