Το όραμα του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα έγινε πραγματικότητα


Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα ανακοινώνει με τεράστια χαρά και ικανοποίηση ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), προκήρυξε διαγωνισμό για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία.

Το έργο, το οποίο εκτιμάται στα € 5.551.975,00 + Φ.Π.Α και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, περιλαμβάνει την ανακαίνιση της υφιστάμενης μονάδας και την επέκτασή της στη βάση εγκεκριμένων προδιαγραφών.

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα ευχαριστεί θερμά τον ΟΚΥπΥ (νυν και πρώην Διοικητικό Συμβούλιο και ειδικά τον απελθόντα Πρόεδρο Μ. Παναγίδη) και τον Γεν. Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Κ. Σταυρίδη, που ασπάστηκαν τις εισηγήσεις του και προχώρησαν στην υλοποίηση του έργου, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία μας και ειδικά αυτά τα μωράκια που έρχονται στον κόσμο πρόωρα και ο Σύνδεσμος αποτελεί τη φωνή τους.

Ευχαριστεί επίσης τον πρώην Υπουργό Υγείας Μ. Χατζηπαντέλα για τη συμβολή του, όπως   επίσης και την νυν Υπουργό Υγείας, που ολοκλήρωσε την προσπάθεια. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Γεν. Διευθύντρια του Υπ. Υγείας για τη διαχρονική στήριξη και ανεκτίμητη βοήθειά της, τη Διεύθυνση του Μακάριου Νοσοκομείου και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών για την πολύ καλή συνεργασία.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσει επίσης τον Γενικό Ελεγκτή και τη Γενική Λογίστρια και τις Υπηρεσίες τους για τις πολύτιμες συμβουλές και καθοδήγηση.

Το πρακτικό μέρος της συνεισφοράς του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, αντικατοπτρίζεται στη δωρεά αξίας 200,000 ευρώ προς τον ΟΚΥπΥ, που συνίσταται στις μελέτες και τα Αρχιτεκτονικά, Στατικά και Ηλεκτρομηχανολογικά Σχέδια των γραφείων Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες, Ι&Α Φιλίππου και GEMAC, που εργάστηκαν αφιλοκερδώς. Οφείλουμε και σε αυτούς ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.

Τέλος και πάνω από όλα ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που πίστεψε στο όραμα του Συνδέσμου και που τον στήριξε έμπρακτα και με πολλή αγάπη.

Επιτέλους τα Μωρά Θαύματα, οι γονείς τους και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της ΜΕΝΝ, μετά από πολλών χρόνων επίμονων προσπαθειών θα έχουν ό,τι χρειάζονται και ό,τι δικαιωματικά τους αξίζει.

Όταν πιστεύεις γίνονται ακόμη και Θαύματα.