Το «Nothing Compares 2 U» με τη φωνή του Prince κυκλοφορεί για πρώτη φορά

Ένας κρυμμένος θησαυρός αποκαλύπτεται. Το «Nothing Compares 2 U» που έγινε επιτυχία από τη Sinéad O’Connor κυκλοφορεί με τη φωνή του δημιουργού του, Prince.

Η αυθεντική ηχογράφηση του Prince για το τραγούδι «Nothing Compares 2 U» έρχεται για πρώτη φορά στην επιφάνεια, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατο του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Το «Nothing Compares 2 U» συνδυάζεται με ένα βίντεο από αδημοσίευτο υλικό με τις πρόβες του Prince και των The Revolution.

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός παρουσίαζε περιοδικά το «Nothing Compares 2 U» στις συναυλίες του. Μία ζωντανή εκτέλεση εμφανίζεται στο άλμπουμ «The Hits / The B-Sides» του 1993, αλλά τώρα πρόκειται για την πρώτη φορά που κυκλοφορεί η στούντιο έκδοσή του.

Το «Nothing Compares 2 U» έγινε παγκόσμια επιτυχία με τη Sinéad O’Connor το 1990, αλλά ο Prince έγραψε αρχικά το τραγούδι για ένα από τα παράλληλα μουσικά του εγχειρήματα, τους Family. Το τραγούδι περιεχόταν στο ντεμπούτο του γκρουπ το 1985.

Στην εκδοχή του Prince αποτυπώνεται ένα μοναδικό μείγμα από στιλ:

Διακρίνεται από την ίδια ένταση της δυναμικής μπαλάντας που θα ηχογραφούσε αργότερα η O’Connor, αλλά διαθέτει περισσότερες rock & roll πινελιές, φλογερά riff από την κιθάρα και ένα τρομερό σόλο από το σαξόφωνο μαζί με την ηλεκτρισμένη ερμηνεία του Prince.

[ot-video][/ot-video]

Ο «Πρίγκιπας» ηχογράφησε το «Nothing Compares 2 U» στο στούντιο «Flying Cloud Drive Waresouse» του Eden Prairie της Μινεσότα, με ηχολήπτη το μακροχρόνιο συνεργάτη του, Susan Rogers.

Ο Prince συνέθεσε, ενορχήστρωσε και τραγούδησε ολόκληρο το τραγούδι, εκτός από τα φωνητικά που ανήκαν στους Susannah Melvoin και Paul «St. Paul» Peterson. Ο Eric Leeds έπαιξε σαξόφωνο.

Η έκδοση του «Nothing Compares 2 U» με τη φωνή του Prince είναι διαθέσιμη για αναπαραγωγή και αγορά μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών μουσικής. Ένα βινύλιο επτά ιντσών (single) με το τραγούδι θα κυκλοφορήσει επίσης στις 25 Μαΐου, ενώ ένα picture disc θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του εκλιπόντος καλλιτέχνη, «HtNRun».

Θυμηθείτε το «Nothing Compares 2 U» με την ερμηνεία της Sinéad O’Connor:

[ot-video][/ot-video]

Πηγή: hit-channel.gr