Το Mastercard Fintech Forum επιστρέφει: Έναρξη υποβολής των αιτήσεων για τον διαγωνισμό του 2024


Δύο fintechs από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στο Start Path, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις

8 Ιανουαρίου 2024 –  Για 2η συνεχή χρονιά η Mastercard φιλοξενεί στην Αθήνα, το Mastercard Fintech Forum και προσκαλεί fintechs από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν την θέση τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2024, στο Βερολίνο που δίνει το εισιτήριο για το StartPath, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι συμμετοχές έχουν ήδη ανοίξει και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να καταθέσουν τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα, μέχρι και τις  20 Ιανουαρίου, 2024.

Το Mastercard Fintech Forum θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2024 και αποτελεί μία πρωτοβουλία που εστιάζει στη στήριξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων, φέρνοντας κοντά στελέχη του χρηματοοικονομικού κλάδου, fintech επιχειρήσεις, επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου με στόχο να πυροδοτήσει συζητήσεις για τις νέες τάσεις του fintech οικοσυστήματος καθώς και γόνιμες μελλοντικές συνεργασίες.  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχουσες νεοσύστατες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, εστιάζοντας στην καινοτομία της ιδέας τους και παράλληλα να δικτυωθούν με Επενδυτές,Venture Capitals και επιχειρηματίες του κλάδου των Τραπεζών.

Οι δύο εταιρείες που θα επιλεχθούν από τους κριτές και το κοινό, θα κερδίσουν το εισητήριο για την κύρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο και θα συγκεντρώσει τους νικητές των επιμέρους περιφερειακών εκδηλώσεων, διεκδικώντας μία θέση στην τελική φάση επιλογής του Mastercard StartPath.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εταιρεία Kipp από το Ισραήλ, που αναδείχτηκε ως νικήτρια στον περσινό διαγωνισμό της Αθήνας, κατέκτησε την πρώτη θέση στην τελική φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2023.

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, στο Mastercard Fintech Forum της Αθήνας θα παρευρεθούν ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, υψηλόβαθμα διεθνή στελεχή της Μastercard, επενδυτές, επιχειρηματίες και ηγέτες των κλάδων της καινοτομίας, των Venture Capitals και των εταιριών τεχνολογίας καθώς επίσης και τραπεζικούς εκπροσώπους από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο και το Ισραήλ. Πρόκειται για μία ευκαιρία δικτύωσης που βοηθάει τις νεοφυείς fintechs να αποκτήσουν πρόσβαση σε στρατηγικές συνεργασίες, ευκαιρίες συν-καινοτομίας και συμμετοχή στο παγκόσμιο δίκτυο της Mastercard.

Ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε: «Στη Mastercard, θέλουμε να αναδεικνύουμε την καινοτομία σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας. Το οικοσύστημα των νεοφυών fintech επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει παρουσιάσει άνθιση και πραγματικά αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που στεκόμαστε αρωγοί στην ανάπτυξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων, προσφέροντάς τους ουσιαστικές ευκαιρίες για εξέλιξη. Θέλω να ενθαρρύνω κάθε fintech να συμμετάσχει στο Athens Fintech Forum, να μοιραστεί τις προτάσεις της και να συμβάλει στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και τεχνολογιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον του κλάδου των fintech

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοιχτές σε fintechs από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο και το Ισραήλ, ενώ η πρόσβαση στην εκδήλωση θα γίνεται μόνο με πρόσκληση.

Σχετικά με την Mastercard

Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια εταιρία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρίας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας.  Συνδεθείτε μαζί μας για να μάθετε ακόμα περισσότερα για την καινοτομία και το αποτύπωμά μας: www.mastercard.com|Twitter: @MastercardNews | Instagram: @MastercardGR | Facebook: MastercardGreece | LinkedIn: linkedin.com/company/mastercard