Τα Public παρέδωσαν βιβλία και εκπαιδευτικά δώρα σε παιδιά νηπιαγωγείου της Λευκωσίας


Τα Public παρέδωσαν βιβλία και εκπαιδευτικά δώρα σε παιδιά νηπιαγωγείου της Λευκωσίας

Κοντά στους μικρούς μαθητές της Κύπρου στάθηκαν για ακόμα μια φορά τα Public. Λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετίσει το 2022, τα Public μοιράζονται με τον δικό τους τρόπο τη μαγεία των Χριστουγέννων και υλοποιούν ξανά με επιτυχία μια σημαντική δωρεά, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο γονιών και εκπαιδευτικών. Τα Public χάρισαν βιβλία και εκπαιδευτικά δώρα για τις ανάγκες της δημόσιας βιβλιοθήκης νηπιαγωγείου, στη Λευκωσία. Μετά το πρωτότυπο συμμετοχικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής «Βιβλίο των Σχολείων ΙΙ» που εγκαινίασαν τα Public τον Οκτώβριο, η νέα πρωτοβουλία είναι αφιερωμένη στη φιλαναγνωσία.

Όπως αποδεικνύουν όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες, η αξία του βιβλίου για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών είναι ανεκτίμητη. Η ανάγνωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων, την καλλιέργεια της φαντασίας και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας. Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο, ενδυναμώνουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες και συνδιαλέγονται με τον εαυτό τους.

Την 21η Δεκεμβρίου, οι εκπρόσωποι της εταιρείας βρέθηκαν σε νηπιαγωγείο της Λευκωσίας, το οποίο ήταν γεμάτο με παιδικές φωνές, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και εορταστική διάθεση. Οι άνθρωποι των Public ανέλαβαν καθήκοντα Άγιου Βασίλη, κάνοντας όμορφα δώρα, ανταλλάσσοντας ευχές και μοιράζοντας χαμόγελα. Τους μικρούς μαθητές περίμεναν δεκάδες βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων. Βιβλία ανάγνωσης, αριθμητικής, εγκυκλοπαίδειες, σπαζοκεφαλιές και διαδραστικά βιβλία κοσμούν πλέον την βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου. Στόχος της εταιρείας να δημιουργήσει μια μικρή γωνιά γνώσης και πολιτισμού, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ανακαλύψουν από πρώτο χέρι τη χαρά της ανάγνωσης. Ενόψει των Χριστουγέννων οι μαθητές έλαβαν επίσης ξεχωριστά δώρα και εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα τους συντροφεύουν στο αναγνωστικό τους ταξίδι, ενώ γιόρτασαν παίζοντας, τραγουδώντας και ζωγραφίζοντας.

Τα Public από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη του βιβλίου ως μέσο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Η δυνατότητα πρόσβασης στη μάθηση, τη γνώση και το παιχνίδι είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Γι’ αυτό και από το 2005 τα Public έχουν διαθέσει δεκάδες χιλιάδες βιβλία σε πολλούς φορείς, με στόχο τη διάδοση της αναγνωστικής συνήθειας και της αγάπης για το καλό βιβλίο. Η δωρεά προς το Νηπιαγωγείο αποτελεί άλλη μία απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να συνεχίσει να προσφέρει με σεβασμό στους μαθητές όλων των τάξεων.

Παραλαμβάνοντας τα δώρα, το εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου ευχαρίστησε θερμά τα Public για τη συνεισφορά τους και διαβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα καλύψουν στο έπακρο τις ανάγκες για τη δημιουργία μια πρότυπης βιβλιοθήκης, ικανής να στηρίξει τους νηπιαγωγούς στο διδακτικό τους έργο.