Τα ψέματα για τα κινητά και τους υπολογιστές που δεν πρέπει να πιστεύετε


Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τα κινητά και τους υπολογιστές και καλό είναι σιγά σιγά να τους ξεδιαλύνουμε και να δούμε αν όντως ισχύουν ή όχι. Τι σχέση έχει το κινητό με τον καρκίνο; Οι μπάρες παίζουν ρόλο τελικά για καλύτερο σήμα; Πότε πρέπει να φορτίζουμε το κινητό; Διαβάστε πιο κάτω την αλήθεια για τα 10 τεχνολογικά ψέματα.

1. Τα MAC δεν κολλάνε ιούς
Ναι, και οι υπολογιστές της Apple είναι ευάλωτοι απέναντι στους ιούς. Μπορεί η εταιρεία να λάνσαρε αρχικά τους υπολογιστές της ως ανώτερους αυτών της Microsoft σε αυτόν τον τομέα, όμως γρήγορα άλλαξε στρατηγική.

2. Μπορούμε να παραμείνουμε ανώνυμοι
Παρά το γεγονός πως υπάρχουν browser που υπόσχονται τη διασφάλιση της ανωνυμίας μας στο Διαδίκτυο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Μπορεί να εξασφαλίσουν την προστασία του ιστορικού μας, των σελιδοδεικτών και των κωδικών μας (πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο, αν μοιραζόμαστε με κάποιον άλλον τον υπολογιστή μας), όμως δεν μπορούν να μας «κρύψουν» από site και υπηρεσίες ασφαλείας.

3. Το τηλέφωνο καταστρέφεται όταν μένει στη πρίζα
Αν είστε μεταξύ των πολλών που αφήνουν για ώρες (ακόμη και ολόκληρη νύχτα) το κινητό τους να φορτίζει, δεν χρειάζεται να φοβάστε πως η συνήθεια αυτή βλάπτει την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Επιπλέον, τα τελευταίας τεχνολογίας smartphone διαθέτουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου που είναι αρκετά «έξυπνες», ώστε να σταματήσουν να φορτίζονται όταν «γεμίσουν».

4. Μην φορτίζεις το iphone, πριν κλείσει η μπαταρία
Ένας ακόμη ευρέως διαδεδομένος μύθος για την μπαταρία του iPhone που δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.

5. Περισσότερα MEGAPIXELS, καλύτερη κάμερα
Ποια είναι η διαφορά μίας κάμερα 8 megapixel και μίας 12 megapixel; Όχι μεγάλη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως αποδεικνύεται, η ποιότητα μίας φωτογραφίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο φως είναι σε θέση να λάβει ο αισθητήρας της κάμερας. Έτσι, αυτό που έχει σημασία επί της ουσίας είναι το μέγεθος των megapixel και όχι ο αριθμός τους.

6. Μην φορτίζει το iphone με τον φορτιστή του IPAD
Η Apple εξηγεί στην ιστοσελίδα της πως με τον φορτιστή του iPad μπορεί να φορτιστεί και το iPhone. Αρκετοί ειδικοί στο χώρο της τεχνολογίας εξηγούν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει φθορές στο iphone σας, τις οποίες όμως θα κάνετε περισσότερο από ένα χρόνο να παρατηρήσετε.

7. Μην κλείνετε τον υπολογιστή σας κάθε μέρα
Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι καταστροφικό για τον υπολογιστή σας να τον κλείνετε κάθε μέρα. Οι ειδικοί επισημαίνουν αντιθέτως πως αυτή η συνήθεια βοηθά τον υπολογιστή και τον κάνει να «ζει» περισσότερο.

8. Οι μαγνήτες κοντά στον υπολογιστή διαγράφουν τα δεδομένα μας
Θεωρητικά, αυτό δεν είναι λάθος. Ωστόσο, θα πρέπει να βρίσκεται ένας πάρα πολύ μεγάλος μαγνήτης, πολύ κοντά στον υπολογιστή, για να καταφέρει να επηρεάσει τη λειτουργία του σκληρού του δίσκου.

9. Τα κινητά προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο
Παρά το γεγονός ως τα κινητά εκπέμπουν ακτινοβολία, η οποία μπορεί να απορροφηθεί από τους ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η χρήση τους προκαλεί καρκίνο.

10. Περισσότερες μπάρες, καλύτερο σήμα
Παρά το γεγονός πως όσο περισσότερες γραμμές σήματος δείχνει να έχει το κινητό σας, τόσο περισσότερο διευκολύνεται η λειτουργία του, τίποτα δεν αποδεικνύει πως παρέχεται τέλειο σήμα. Επί της ουσίας, αυτό που δείχνουν οι μπάρες του σήματος είναι πόσο κοντά βρίσκεστε στον πληρέστερο πύργο κινητής τηλεφωνίας.