Συνέντευξη: Κατερίνα Μελίτη | Η αγάπη αργεί


Είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας. Μιλήστε μας για τις εμφανίσεις σας. Τι νέο ετοιμάζετε και τι μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας;

Σας ευχαριστώ και εγώ για τη φιλοξενία! Μου αρέσουν πάντα οι ζεστοί και ατμοσφαιρικοί χώροι για να παρουσιάζω τη δουλειά μου, παρέα με εξαιρετικούς συναδέλφους μουσικούς. Λίγο πριν τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις λοιπόν, ετοιμάζω δύο μουσικές βραδιές με τη πρώτη να πραγματοποιείται στο rock bar Casper’s στο Χαλάνδρι (Ανδρέα Παπανδρέου 28), το Σάββατο 14 Μαΐου. Μαζί μου θα είναι η Όλγα Μακρή στα πλήκτρα και ο Δημήτρης Καρακώττας στα κρουστά. Στη συνέχεια, για δεύτερη φορά φέτος, θα τραγουδήσω στο piano bar restaurant «Ενθύμιον» (Αγίας Λαύρας 56, Άνω Πατήσια) με τον ταλαντούχο τενόρο Βαγγέλη Μακρή και την Όλγα Μακρή στο πιάνο, το Σάββατο 28 Μάιου.

 

Ποιο είναι το σημαντικότερο που εισπράττεις όταν συνεργάζεσαι με μεγάλους καλλιτέχνες;

Την εμπειρία τους στη σκηνή, και τις συμβουλές που μπορεί να σου δώσουν, και που θα σε ακολουθήσουν σε όλη την καλλιτεχνική σου εξέλιξη. Είναι πάντα τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα σε καλλιτέχνες με μεγάλη πορεία, και είναι κάτι που επιθυμώ να συμβαίνει γιατί μόνο θετικά μπορεί να με ωφελήσει.

 

Γιατί αργεί η αγάπη;

Κάτι που έχει αξία, δύναμη και ουσία δεν έρχεται εύκολα. Καμιά φορά πρέπει να παλέψεις  γι΄ αυτή και αν χρειαστεί να περιμένεις μέχρι εκείνη να σε βρει!

 

Μιλήστε μας για το single σας «Η αγάπη αργεί».

Πρόκειται για ένα αργό ατμοσφαιρικό tango σε μουσική και στίχους της Όλγας Μακρή, που κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρία Spider Music. Είναι ένα τραγούδι με μια πολύ όμορφη και γλυκόπικρη, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, μελωδία, και ερωτικό στίχο που σου δημιουργεί εικόνες και πληθώρα συναισθημάτων,  με μοναδικά όργανα το πιάνο και τα βιολιά. Τη σκηνοθεσία και χορογραφία του videoclip επιμελείται ο Γιώργος Κουρτέσης. Είμαι πολύ χαρούμενη γι΄ αυτή τη παραγωγή και ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου όλους τους ανθρώπους που συντέλεσαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Και βέβαια, την Spider Music που από την αρχή  πίστεψε το τραγούδι αυτό και το στήριξε.

 

 

Υπάρχει αγάπη;

Φυσικά! Σ’ αυτή τα οφείλουμε όλα. Τη δημιουργία, την έμπνευση, τη μουσική, τον πόνο, τον έρωτα..

 

 

 

Πώς διαλέγετε  τα τραγούδια σας;

Με γνώμονα το ένστικτο και τα βαθιά συναισθήματα που μπορούν να μου προκαλέσουν, τόσο η μελωδία όσο και ο στίχος. Πρέπει πρώτα να νιώσω πως είναι δικά μου, πως αν συνέθετα θα ήταν δημιουργήματά μου, και μετά να τα ερμηνεύσω. Μόνο έτσι θα φτάσουν στο στόχο τους.

 

Αν μπορούσατε  να ξεχωρίσετε  ένα σας  τραγούδι ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Ακριβώς γιατί πρέπει να τα νιώσω σαν δικά μου, δυσκολεύομαι και να ξεχωρίσω κάποιο. Και τα δύο προσωπικά μου τραγούδια μέχρι τώρα τα αγαπώ και εύχομαι να έχουν την πορεία που τους αξίζει. Να σημειώσω ότι εκτός από το «Η αγάπη αργεί», κυκλοφορεί άλλο ένα τραγούδι σε μουσική της Όλγας Μακρή και στίχους της Μαρίας Κολιού, με τίτλο «Άσε τα παλιά» από τις εκδόσεις Καθρέφτης Ήχων Αληθινών στα πλαίσια της διάκρισης του στον διαγωνισμό «Ακροάσεις 2021» του La Vita Radio.

 

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή σας  που δεν έχετε έμπνευση;

Βέβαια. Όταν είμαι στενοχωρημένη ή έχω πολύ άγχος στην καθημερινότητα μου. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο, προσπαθώ να βρίσκω έμπνευση από την ίδια τη μουσική και να μην αφήνω τα όνειρα μου να εξανεμίζονται λόγω άσχημων συγκυριών ή περιόδων της ζωής μου.

 

Τελικά οι καλλιτέχνες τι έχουν ανάγκη περισσότερο; Τι αγαπούν; Το live ή τη δημιουργία τους;

Και τα δύο. Είναι σαν να με ρωτάς τι έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο άνθρωπος, το νερό ή το φαγητό. Τόσο η δημιουργία όσο και η ζωντανή επαφή με το κοινό του μέσα από τις συναυλίες, ο καλλιτέχνης χρειάζεται και τα δύο για να επικοινωνήσει και να αντλήσει δύναμη για να συνεχίζει να δημιουργεί.

 

Ποια λέξη δε βγήκε ποτέ από το στόμα σας;

Το ρήμα «μισώ».

 

Τι νέα σχέδια έχετε για το μέλλον;

Ένα νέο μου τραγούδι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει από την Spider Music σύντομα, αρχές του καλοκαιριού. Η μουσική είναι της Όλγας Μακρή και οι στίχοι της Μαρίας Κολιού, μόνιμες πλέον συνεργάτιδες μου, που μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώθω και απερίγραπτη  χαρά για την τόσο δημιουργική συνεργασία μας. Επίσης, προγραμματίζω καλοκαιρινές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ. Οι ημερομηνίες θα ανακοινώνονται μέσα από τις σελίδες μου στα κοινωνικά δίκτυα.