ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γεωργία Λάρδου


Ποια είναι η Γεωργία Λάρδου;
Πολυσύνθετη προσωπικότητα με κεντρικό άξονα τη μουσική και πάνω απ’ όλα το τραγούδι. Γεννήθηκα για να τραγουδώ..Πρωτογρατζούνισα την κιθάρα 5 χρονών και το αγαπημένο μου τραγούδι που έμαθα να παίζω πρώτα ήταν «Το μινόρε της αυγής». Όσοι με θυμούνται από τα σχολικά χρόνια και μετά πάντα ήμουν σε συναυλίες με την κιθάρα μου. Αργότερα σε Μουσικές σκηνές, αμέτρητες συναυλίες του ΡΙΚ με το Μάριο Μελετίου που με ανακάλυψε και πάντα θα το λέω.

Ποιες είναι οι μουσικές σου αναφορές;
Μεγάλωσα κατεξοχήν με Ελληνική μουσική. 3 χρονών η μητέρα μου μου έβαζε Χατζηδάκη και Θεοδωράκη. Και τα θυμάμαι! Γιώργος Νταλάρας ο μέγιστος διότι έπαιζε και κιθάρα και μου τραβούσε το ενδιαφέρον, Αλεξίου-άλλος έρωτας-, Πρωτοψάλτη, Γαλάνη, Τσανακλιδου, Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοος, Θηβαίος, Θάνος Μικρούτσικος, Παπακωνσταντίνου, ΠΟΎ ΝΑ ΤΕΛΙΏΣΩ; Από τις νέες φωνές ξεχωρίζω τη Νατάσα Μποφίλιου.

Τι ύφος τραγουδιών σου αρέσουν;
Τα όμορφα τραγούδια, τα καλοδουλεμένα στίχος-μουσική-σύλληψη ιδέας. Θέλω να έχουν παλμό. Με ενορχηστρώσεις ευρηματικές που να μπορούν να μεταφέρουν τον στίχο, να τον εκφράσουν. Εκεί βάζω το σύνορό μου. Πιστεύω στο έντεχνο τραγούδι με τη παλιά νοοτροπία. Υπάρχει κατηγοριοποίηση. Και ο Χατζηγιάννης έχει γράψει τραγούδια που θα τα τραγουδούσα, διότι πλοιρούν τις προϋποθέσεις. Αλλά όταν έχεις ένα Θάνο Μικρούτσικο και έναν Μάνο Ελευθερίου και έναν ‘Αλκη Αλκαίο ανεβαίνει πολύ ψηλά ο πήχυς.

«Ταξίδι” λοιπόν. Η νέα σου κυκλοφορία σε στίχους Πόλυ Κυριάκου και μουσική Ιάκωβου Πάρπα και Philip Zilfo. Νοιώθεις ότι πέτυχες να φτάσεις τον πήχυ σου;

Είναι ένα τραγούδι με μοναδικούς στίχους, μαγική ενορχήστρωση, μουσική σύλληψη και παλμό. Δεν θα ζητούσα κάτι άλλο για την πρώτη μου κυκλοφορία. Καλοτάξιδο να είναι! Έπονται πολλά στο μέλλον-teaser!

 

Δείτε το τραγούδι εδώ:

Ακούστε το τραγούδι εδώ: https://open.spotify.com/album/6GjkC6R7ahPZ2KSIOVnJ23?si=tto1eS82S2yPeu7XLe1Yxg