Στο Ρόττερνταμ η Eurovision 2020| Μάθετε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού!


Πριν από λίγο, μέσω της συχνότητας του ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού NPO 1, ανακοινώθηκε επίσημα η πόλη η οποία θα φιλοξενήσει τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision, που δεν είναι άλλη από το Rotterdam, με σύνθημα Make It Happen (Κάντο να συμβεί).

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο ημιτελικών και του τελικού, είναι οι εξής:

12 Μαΐου 2020: 1ος Ημιτελικός
14 Μαΐου 2020: 2ος Ημιτελικός
16 Μαΐου 2020: Τελικός

Τα τρία σόου θα πραγματοποιηθούν στο εκθεσιακό κέντρο και κλειστό στάδιο, Rotterdam Ahoy, το οποίο φιλοξένησε την Junior Eurovision του 2007. Το Rotterdam Ahoy Arena αποτελείται από τρεις αίθουσες με τη μεγαλύτερη αίθουσα να έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεων, ενώ οι άλλες δύο 6.000 και 4.000.

Λίγα λόγια για την πόλη
Το Ρότερνταμ (Rotterdam) είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Ολλανδίας, με 319,35 χμ², η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά το Άμστερνταμ, με πληθυσμό 616.528 κατοίκους, ενώ το λιμάνι του Ρότερνταμ είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης – μέχρι πρόσφατα το μεγαλύτερο λιμάνι παγκοσμίως -, στις όχθες του ποταμού Νίουε Μάας (Nieuwe Maas). Το όνομα Rotterdam προέρχεται από τη συγχώνευση των ονομασιών Rotte(r)+dam, δηλαδή ένα φράγμα (dam) σε έναν μικρό ποταμό, τον Ρόττε (Rotte), που συμβάλλει στον Νίουε Μάας στην καρδιά της πόλης.

Οι δύο πόλεις που διεκδικούσαν την διοργάνωση της Eurovision 2020, ήταν το Rotterdam και το Maastricht. Πριν από δύο μέρες, η επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, δημοσίευσε μια σελίδα εκδηλώσεων που έδειχνε πως διοργανώτρια πόλη θα είναι το Rotterdam. Στη συνέχεια αφαιρέθηκε και δημιουργήθηκε μια παρόμοια σελίδα για το Maastricht. Η EBU έδωσε εξηγήσεις λέγοντας πως το επίσημο site της Eurovision, απλά έκανε κάποιες δοκιμές ώστε να είναι έτοιμο για την ημέρα της ανακοίνωσης.

Σύμπτωση ή όχι, γεγονός είναι πως τον Μάιο θα ταξιδέψουμε στο Rotterdam για την διεξαγωγή της Eurovision 2020!

Πηγή: infegreece.gr