Σταμάτης Σαλέας: Ποιος «μεγάλος» καλλιτέχνης είναι ο νονός του


Ο Σταμάτης Σαλέας, γιος του Βασίλη Σαλέα, κάνει διακριτικά τα μουσικά του βήματα, εντυπωσιάζοντας ως σολίστ του βιολιού, με συναυλίες στο εξωτερικό που συζητιούνται. Γνωρίζοντας ότι κουβαλάει ένα φορτίο βαρύ στις πλάτες του, το επίθετό του, φροντίζει να είναι προσεκτικός στα καλλιτεχνικά του βήματα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κοινωνική» αναφέρθηκε στη σχέση του με τον πατέρα του Βασίλη Σαλέα, αλλά και τις συμβουλές που του έδωσε ο νονός του, Σταμάτης Σπανουδάκης.

Αν και πολύ νέος σε ηλικία, έχεις καταφέρει μία διεθνή αναγνώριση στο εξωτερικό. Είσαι περιζήτητος σολίστ στο Ισραήλ, στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες.

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που πολύ γρήγορα έγινα αποδεκτός σε όλο αυτόν τον κόσμο. Όλο αυτό που συμβαίνει με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο και μου δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσω για να γίνω ακόμα καλύτερος.

Είναι βαρύ φορτίο το «βαρύ» επίθετο που κουβαλάς στις πλάτες σου;

Σίγουρα είναι βαρύ το όνομα γι αυτό προσέχω τα βήματα μου πάνω στη μουσική. Προέρχομαι από μία «μεγάλη» οικογένεια και οι συνεχιστές τους θα πρέπει να είναι εξίσου άξιοι και εύχομαι να τους βγάλω ασπροπρόσωπους.

Φοβάσαι μία πιθανή σύγκριση με τον πατέρα σου;

Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα!! Αν κάποιος πρέπει να φοβηθεί είναι ο Νίκος ο αδελφός μου, που παίζει κλαρίνο! (γέλια)

Αν και θα μπορούσες να κάνεις ένα πιο εύκολο άνοιγμα ως ο γιος του Βασίλη Σαλέα, έχεις προτιμήσει να γίνεις γνωστός ως Σταμάτης. Θέλεις να τα καταφέρεις με το σπαθί σου;

Δεν το έχω σκεφτεί έτσι ποτέ .Έτσι κι αλλιώς ο πατέρας μου είναι μια κατηγορία μόνος του, και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης! Δεν θα ήθελα ποτέ μου να χρησιμοποιήσω κάτι που δεν θα ήταν καθαρά δικό μου. Κάνω τα δικά μου βήματα και αυτό άλλωστε που είναι περισσότερο σημαντικό για εμένα είναι η δική μου ταυτότητα στη μουσική!

Ποιες είναι οι συμβουλές που σου έδωσε όταν του ανακοίνωσες ότι θα μπεις σε αυτό τον χώρο;

Αυτό που με συμβούλεψε είναι ότι κάνω να το κάνω με αγάπη και ήθος.

Πήρες το βάπτισμα της ζωής από τον «μεγάλο» Σταμάτη Σπανουδάκη. Πώς είναι να τον έχεις νονό σου;

Ο νονός μου για μένα είναι κάτι ξεχωριστό. Ένας τεράστιος συνθέτης, μουσικός και πολύ απλός άνθρωπος! Μόνο χαρούμενος μπορώ να νιώθω που είναι ο νονός μου.

Πηγή: govastileto.gr