Σωτήρης Καστάνης- MOTTET

Είναι μέλος ενός “αλλιώτικου” συγκροτήματος, είναι ένας εξαίρετος μουσικός που παθιάζεται με πράγματα και που μαζί με την μπάντα του μας παρουσιάζουν όμορφες μελωδίες, πολλά νέα κομμάτια αλλά και διασκευές κομματιών άλλων καλλιτεχνών από τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι και Shubert. Ο ίδιος στην συνέντευξη που μας έδωσε μας συστήνει την μπάντα του, μας μιλά για όλα όσα κάνουν μαζί αλλά για την ζημία που έκανε ο κορονοϊος στον καλλιτεχνικό κόσμο και πολλά άλλα.

Συνέντευξη στην Στέλλα Παπά

Σωτήρη μου, θα ήθελες να μας συστήσεις τους ΜΟTTΕΤ, αυτή την «αλλιώτικη» μπάντα στην οποία είσαι μέλος ;

Κατ’αρχάς ευχαριστώ για την φιλοξενία στο site σας.  Οι Mottet είναι ένα μουσικό σχήμα που μετρά σχεδόν τέσσερα χρόνια ζωής και αρέσκεται στο να αποδίδει, με το δικό του τρόπο, αγαπημένα κλασσικά κομμάτια και να παρουσιάζει δικές του συνθέσεις, με ένα πολύ διευρυμένο ethnic ήχο.

Θα ήθελες να μας συστήσεις λίγο τα μέλη της μπάντας ; 

Οι Μottet είναι οι,  Καστάνης Σωτήρης (κιθάρα), Δημήτρης Κουζής (βιολί) και Γιώργος Σχοινάς (ακορντεόν). Η βασική ερμηνεύτρια στις περισσότερες εμφανίσεις μας όπως και στο δίσκο μας είναι η Ξένια Γαργάλη.

Δηλώνετε μπάντα που διασκευάζει γνωστά τραγούδια προσεγγίζοντας έναν ήχο κοντά σε classical και acoustic style. Θα ήθελες να μας πεις μερικά από τα κομμάτια τα οποία έχετε διασκευάσει  μέχρι στιγμής ;

Έχουμε κάνει αρκετά κομμάτια, τα οποία μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε παρουσιάσει από το κανάλι μας, παρά μόνο στις ζωντανές εμφανίσεις μας. Για να πάρετε μια ιδέα, απλά σας λέω ότι έχουμε διασκευάσει από «τα γαλάζια σου γράμματα» του Γιώργου Χατζηνάσιου, μέχρι τη σερενάτα του Shubert!

Ως μπάντα, ποια τα κριτήρια επιλογής των τραγουδιών που θα κυκλοφορήσετε κάθε φορά ;

Να μας ικανοποιεί αισθητικά το ηχητικό αποτέλεσμα και να έχει ευδιάκριτη τη μουσική σφραγίδα των Mottet.

Έχετε όμως κυκλοφορήσει και καινούργια κομμάτια, Σωστά;

Ναι, έχουμε κυκλοφορήσει ήδη ένα άλμπουμ και δυο single!

Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου “leader” της μπάντας ;

Η αλήθεια είναι ότι από τη φύση μου παθιάζομαι με πράγματα που αγαπώ αλλά δεν θα με χαρακτήριζα leader του σχήματος.

Ένα από τα κομμάτια σας τιτλοφορείται «Γλυκιά Ζωή» . Ποιες στιγμές σας, σας έκανα να σκεφτείτε πως όντως η ζωή έχει γλυκιά γεύση;

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι σε στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους που μας «γλυκαίνει» τη ζωή! Σχετικά με τους Mottet ήταν η στιγμή που ακούσαμε κομμάτια μας στο ραδιόφωνο!

Θα κάνατε διασκευή και κομμάτια άλλων χωρών που να μην είναι μόνο αγγλικά ;

Από ορχηστρικά κομμάτια έχουμε ήδη μουσικές από βαλκάνια και κεντρική Ευρώπη. Είναι στα πλάνα μας όμως να παρουσιάσουμε από το κανάλι μας, τραγούδια και σε άλλες γλώσσες.

Όλο αυτό που περάσαμε με τον  κορονοϊό πιστεύεται ότι σας επηρέασε θετικά ή αρνητικά ;

Και δυστυχώς περνάμε ακόμα… Στον καλλιτεχνικό κόσμο έκανε μεγάλη ζημιά όλη αυτή η κατάσταση. Ας ελπίσουμε να φτιάξουν γρήγορα τα πράγματα για όλους μας.

Ποια η μεγαλύτερη σας προσδοκία ως μπάντα ;

Να καταφέρουμε να κάνουμε τη μουσική μας γνωστή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ακροατές.

Ποιο από τα κομμάτια σας είναι το αγαπημένο σου ;

Από την πρώτη μας δουλεία το «Πόλη μυστική» και σίγουρα το πρόσφατο single μας με τίτλο «Αμάξι του ‘53» σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη.

Πως θα  χαρακτήριζες τον «ήχο» των κομματιών σας ;

Είναι κατά βάση ακουστικός ήχος αλλά τελευταία πειραματιζόμαστε και με πιο ηλεκτρικά στοιχεία. Πάντως ηχητικά ακουγόμαστε πλήρης αν σκεφτείς ότι είμαστε τρίο.

Σχεδιάζετε κάποιες εμφανίσεις ;

Έχουμε μια εμφάνιση στις 22/9, στο Ciry Garden festival, στο Christmas theater, στο Γαλάτσι, με τον Δώρο Δημοσθένους και την Ξένια Γαργάλη. Και ετοιμάζουμε και μια διαδικτυακή συναυλία για τον δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Στην Κύπρο θα έρθετε ;

Εάν μας καλέσετε θα το κάνουμε με μεγάλη χαρά!