Ο δολοφόνος του John Lennon ζητά συγγνώμη από τη Yoko Ono

«Λυπάμαι για τον πόνο που προκάλεσα στη Yoko Ono. Το σκέφτομαι συνέχεια», είπε ο δολοφόνος του John Lennon.

Ο Mark Chapman, ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον John Lennon, ζήτησε συγγνώμη μετά από σχεδόν 40 χρόνια από τη Yoko Ono, τη χήρα του εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1980 ο Chapman πυροβόλησε το πρώην μέλος των Beatles τέσσερις φορές έξω από το διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ενώ η Ono παρακολούθησε έντρομη.

Αν και κατέθεσε για ενδέκατη φορά αίτηση να του απονεμηθεί χάρη, το αίτημά του απορρίφθηκε από το σωφρονιστικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης στο οποίο κρατείται και πρόκειται να μείνει φυλακισμένος για τουλάχιστον άλλο δύο έτη.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο 65 ετών σήμερα Mark Chapman υποστήριξε ότι του αξίζει η θανατική ποινή για το έγκλημα που διέπραξε και αποκάλυψε ότι σκότωσε τον 40χρονο John Lennon «για τη δόξα».

John Lennon - Mark Chapman - Hit Channel
Ο John Lennon δίνει αυτόγραφο στον Mark Chapman λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του.

«Θέλω απλώς να επαναλάβω ότι λυπάμαι για το έγκλημά μου», δήλωσε στο συμβούλιο απαλλαγών του Σωφρονιστικού Ιδρύματος Wende της Νέας Υόρκης. «Δεν έχω καμία δικαιολογία. Αυτό έγινε για τη δόξα. Νομίζω ότι είναι το χειρότερο έγκλημα που θα μπορούσες να κάνεις σε κάποιον που είναι αθώος», είπε.

«Ήταν υπερβολικά διάσημος. Δεν τον σκότωσα λόγω του χαρακτήρα του ή του ανθρώπου που ήταν. Ήταν οικογενειάρχης. Ήταν είδωλο. Ήταν κάποιος που μίλησε για πράγματα για τα οποία μπορούμε τώρα να μιλήσουμε και είναι σπουδαίο», ανέφερε ο Mark Chapman.

«Τον δολοφόνησα, για να χρησιμοποιήσω τη λέξη σας (που χρησιμοποιήσατε) πρωτύτερα, επειδή ήταν πολύ, πολύ, πολύ διάσημος και αυτός είναι ο μόνος λόγος και ήμουν πάρα πολύ, πολύ, πολύ εγωιστής, επιδιώκοντας τη δόξα για τον εαυτό μου», αποκάλυψε.

«Θέλω να το προσθέσω αυτό και να το τονίσω. Ήταν μια εξαιρετικά εγωιστική πράξη. Λυπάμαι για τον πόνο που προκάλεσα στη Yoko Ono. Το σκέφτομαι συνέχεια», είπε ο δολοφόνος του John Lennon.

John Lennon
Θαυμαστές θρηνούν για το θάνατο του John Lennon.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association, η αίτηση απονομής χάριτος του Chapman απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι η αποφυλάκισή του «θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας».

Ο Mark Chapman πρόσθεσε ότι του αξίζει τη θανατική ποινή, αν και καταργήθηκε το 2007.

«Όταν σχεδιάζεις εν γνώσει σου τη δολοφονία κάποιου και ξέρεις ότι είναι λάθος και το κάνεις για τον εαυτό σου, αυτό είναι θανατική ποινή κατά τη γνώμη μου. Μερικοί άνθρωποι διαφωνούν μαζί μου, αλλά όλοι παίρνουν μια δεύτερη ευκαιρία τώρα», σημείωσε.

«Δεν αξίζω τίποτα. Εάν ο νόμος και εσείς επιλέξετε να με αφήσετε εδώ για το υπόλοιπο της ζωής μου, δεν έχω κανένα παράπονο», υποστήριξε.

Ο Mark Chapman ήταν 25 ετών τη στιγμή του εγκλήματος. Ο δολοφόνος του John Lennon, ο οποίος εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης, θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει ξανά αίτηση για απονομή χάριτος σε δύο χρόνια.

Πηγή : hit-channel.com