ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Πάσιος: «Το λαϊκό τραγούδι με εκφράζει περισσότερο»


Ο Δημήτρης Πάσιος επέστρεψε δυναμικά στη δισκογραφία με ένα νέο promo single με τίτλο “Προκαθορισμένα”.

1. Δημήτρη, μίλησέ μας για το πότε κυκλοφόρησε, από ποια εταιρία και ποιοι είναι οι δημιουργοί του τραγουδιού.
Κυκλοφόρησε στις 10 Οκτώβρη από την InSideOutmusic web promotion/14 Music | 2015 σε μουσική και στίχους του Λεωνίδα Σώζου, ενορχήστρωση του Πητ Γιατράκου και ηχογράφηση/μιξη του Νίκου Σταυρόπουλου.

2. Αυτή τη φορά κινήθηκες σε πιο λαϊκά μονοπάτια. Σε αντιπροσωπεύει περισσότερο αυτό το είδος;
Το λαϊκό ύφος είναι αυτό που με εκφράζει περισσότερο, απλά θεωρώ ότι πρέπει να θυμόμαστε πάντα από πού προερχόμαστε και να σεβόμαστε το παρελθόν μας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο συγκρότημα Τριημιτόνιο απ’οπου και ξεκίνησα.Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει αρμονία,συνοχή και στοχος στις επιλογές των τραγουδιών.Φυσικά όταν η αλλαγή είναι σχετικά έντονη,χρειάζεται και περισσότερος καιρός για να φτάσει κανείς στο στόχο που θέλει.

3. Έχεις περάσει και από το στάδιο της μεγάλης δημοσιότητας. Σου λείπουν αυτές οι στιγμές;
Για να είμαι ειλικρινής μου λείπει περισσότερο η ανεμελιά και η «αθωότητα» που έχουν όλοι όσοι έχουν την τύχη και την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρο τους και ίσως να το κάνουν επάγγελμα αν τους επιτραπεί. Πλέον έχω μπεί σε συνθήκες σκληρής δουλειάς και η αλήθεια είναι ότι προτιμώ την τωρινή μου ζωή διοτι αν όλα πάνε καλα και η επιτυχία έρθει, θα έρθει λόγω της δικής μου σκληρής δουλειάς.

4. Η τηλεόραση πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην πορεία σου στο τραγούδι; Πιστεύεις οτι αν κάποιος δεν έχει ισορροπημένη προσωπικότητα, “κινδυνεύει”;
Η τηλεόραση και συγκεκριμένα το X-Factor είναι και ο λόγος που εξακολουθώ και δουλεύω ακόμα.Μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνεργαστω με εξαιρετικούς ανθρώπους και καλλιτέχνες τους οποίους θαύμαζα από πολύ μικρός.Μάλιστα με αρκετούς από αυτούς είμαστε και πολύ καλοί φίλοι.Το επικίνδυνο με την τηλεόραση είναι ότι σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση της επιτυχίας λόγω της μεγάλης και γρήγορης αναγνωρισιμότητας,ειδικά όταν το ζει κάποιος σε μικρή ηλικία.Εύκολα θα πιστέψει κάποιος ότι επειδή τώρα τον ξέρουν ολοι, θα τον ξέρουν και για πάντα.Είναι μια παγίδα που οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει.

5. Θυμήσου μαζί μας το ξεκίνημά σου. Πότε έγινε και πως;
Όπως είπα και πριν όλα ξεκίνησαν από το talent-show ‘’ X-Factor ‘’ όπου και πήρα μέρος ως μέλος του συγκροτήματος Τριημιτόνιο το 2008.Φτάσαμε στον τελικό βγαίνοντας τρίτοι και αμέσως μετά δουλέψαμε με την Π. Ζηνα,τον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο, το Σ. Ρουβα και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Η σόλο καριέρα μου άρχισε ουσιαστικά το Σεπτέμβρη του 2011.

6. Κάποιες συνεργασίες στις οποίες θα ήθελες να αναφερθείς;
Πρώτα και κύρια η Πέγκυ Ζήνα η οποία μας πήρε κοντά της για 3 συνεχόμενες σεζόν και μας βοήθησε σε όλη την πορεία μας,ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιάννης Πάριος,ο Σταμάτης Γονίδης, ο Σάκης Ρουβάς, ο Νίνο, ο Κώστας Καραφώτης, ο Αντώνης Ρέμος,ο Χρήστος Θηβάιος, ο Γιώργος Σαμπάνης και ο Πάνος Καλλίδης. Επίσης συνεργάστηκα με τους εξαιρετικούς συνθέτες Νίκο Τερζή και Παναγιώτη Τερζή με τους οποίους κάναμε το προηγούμενο μου album. Η τελευταία μου συνεργασία είναι με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου,τη Φωτεινή Δάρρα στην θεατρικη παράσταση ‘’ Πλουτος’’ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Κωνσταντίνο Καζακο, τη Θάλεια Προκοπίου, το Δημήτρη Γρηγοριάδη, το Λευτέρη Βλάχο, το Δημήτρη Μενούνο, το Δημητρη Σταμούλη και τη Νατάσα Κοτσοβού.

7. Παράλληλα με το τραγούδι, τι;
Παράλληλα με το τραγούδι δουλεύω και σαν επαγγελματίας ηθοποιός σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις κυρίως παιδικές μέχρι στιγμής αλλα και σε βραδυνές.Σε κάποιες άλλες παραστάσεις έχω τραγουδήσει τα τραγούδια που τις πλαισιώνουν όπως για παράδειγμα οι παιδικές παραστάσεις: ‘’Ο Πήτερ Παν και το μουσείο της ακρόπολης΄΄ και ‘’Ο Τζάκ και η φασόλια’’ σε σκηνοθεσία Χάρη Σώζου και σε άλλες εχω γράψει και τη μουσική. Επιπλέον ασχολούμαι και με τη διδασκαλία, κάνοντας μαθήματα κιθάρας και μοντέρνου τραγουδιού.

8. Κάποιες εμφανίσεις αυτό το διάστημα;
Συμμετέχω σαν ηθοποιός,μουσικός και τραγουδιστής στην μουσικοθεατρική παράσταση ‘’ Πλουτος’’ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Κωνσταντίνο Καζακο,τη Θάλεια Προκοπίου,το Δημήτρη Γρηγοριάδη, το Λευτέρη Βλάχο,το Δημήτρη Μενούνο, το Δημήτρη Σταμούλη και τη Νατάσα Κοτσοβού σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου,μετάφραση-στίχους του Γιώργη Έξαρχου και ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα στο θέατρο ‘’ Τζένη Καρέζη’’ .Παράλληλα κάνω και κάποιες εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας.

9. Για να επανέλθουμε στο single “Προκαθορισμένα”, πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά νέων τραγουδιών;
Γι’αυτή τη σεζόν είναι το πρώτο και ίσως ακολουθήσει και κάποιο άλλο μετά το χειμώνα.
Σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη και για το χρόνο σας!