Σε Νέα Βάση Οι Διοργανώσεις ΟΠΑΠ 3×3


Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη και παρουσίαση των αναβαθμισμένων διοργανώσεων OPAP Cyprus 3 on 3, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι σε Λεμεσό (31 Μαΐου – 9 Ιουνίου), Πάφο (5-7 Ιουλίου) και Πρωταρά (9-11 Αυγούστου). Διοργανωτές των τριών διοργανώσεων που θα γίνουν το καλοκαίρι είναι η εταιρεία Cyprus 3 on 3 και η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Μέγας χορηγός των διοργανώσεων είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, ενώ την διεξαγωγή των τουρνουά υποστηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο CEO της συνδιοργανώτριας εταιρείας Cyprus 3 on 3, κ. Ευριπίδης Μάνουλλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στην μέχρι τώρα πορεία μας στις διοργανώσεις τουρνουά 3 x 3, αλλά και μέσα από την συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από το 2015 με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, νιώθουμε βέβαιοι πως είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα μέγιστα για την προώθηση και ανάπτυξη του ολυμπιακού αυτού αθλήματος στην χώρα μας.Στόχος μας για το 2020 να ενταχθούν στο καλεντάρι των διοργανώσεων και οι πόλεις της Λευκωσίας και της Λάρνακας.

Μέσα από αυτή την συνεργασία, η δομή γίνεται πιο ξεκάθαρη και οι διοργανώσεις μπαίνουν σε μία πιο επαγγελματική βάση ενώ παράλληλα τα οφέλη που θα έχουν οι Εθνικές Ομάδες 3 x 3 τα επόμενα χρόνια, θα είναι μεγάλα».

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε εκ μέρους του μέγα χορηγού των διοργανώσεων Opap Cyprus 3 on 3, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρης Αλετράρης, ο οποίος ανέφερε:

«Η καλαθοσφαίριση 3 x 3 μπήκε στον σωστό δρόμο όσο αφορά την χώρα μας και αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργεί τις προσδοκίες για μελλοντικές διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις.

Η επιμονή των διοργανωτών από το 2015, η διαρκής ανανέωση και οι προσαρμογή των τουρνουά σε διεθνής οργανωτικές προδιαγραφές και η αγαστή συνεργασία με την ΚΟΚ έχουν φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα προς όφελος του αθλήματος και της χώρας μας.

Η επιτυχία που σημείωσε ήδη το τουρνουά, σε όλες τις περιοχές που φιλοξενήθηκε, αποτελεί το εχέγγυο για την φετινή αναβαθμισμένη διοργάνωση. Λαμβάνοντας υπόψη τα πολύπλευρα οφέλη που προσφέρει στην άθληση, την ψυχαγωγία και τον τουρισμό και πρώτιστα στην κοινωνική του διάσταση η ΟΠΑΠ Κύπρου στέκεται και φέτος αρωγός, θέλοντας να συμμεριστεί και στηρίξει το όραμα σας.

Είναι άλλωστε γνωστή η δυνατή σχέση της ΟΠΑΠ Κύπρου με την ΚΟΚ, η οποία αρχίζει από την πρώτη παρουσία της ΟΠΑΠ στο νησί το 1969 και συνεχίζεται μέσα από θεσμοθετημένους και δημιουργικούς σχεδιασμούς συνεργασίας με την ΚΟΚ εδώ και πολλά χρόνια».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τα τελευταία χρόνια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό το άθλημα της καλαθόσφαιρας σε 3 x 3 αναπτύχθηκε ραγδαία, με αποκορύφωμα να το δούμε να εντάσσεται στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκυο το καλοκαίρι του 2020.

Η ΚΟΚ σε συνεργασία με τα σωματεία της έκανε μεγάλες προσπάθειες εδώ και αρκετά χρόνια να δημιουργήσει και να αναπτύξει το άθλημα του 3×3 και πιστεύω ότι το έκανε με μεγάλη επιτυχία.

Φτάνοντας στο σήμερα, η ΚΟΚ πήρε την απόφαση όπως ήρθε η ώρα το άθλημα της καλαθόσφαιρας σε 3 x 3 να κάνει το επόμενο βήμα στην Κύπρο και όλες οι διοργανώσεις να γίνονται κάτω από την ίδια στέγη. Έτσι ξεκινάει η συνεργασία ανάμεσα στην ΚΟΚ, την ΟΠΑΠ (που αποτέλεσε τον κύριο χορηγό των 3 x 3 που διοργανώθηκαν από την ΚΟΚ τα τελευταία χρόνια και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα) και τους διοργανωτές του Limassol 3 on 3. Ο στόχος μας είναι η γρηγορότερη ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο, αλλά και των Εθνικών Ομάδων».

Τέλος, τον λόγο πήρε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Λεόντιος Τσέλεπος, ο οποίος ανέφερε:

«Θεωρώ ότι η τριγωνική συνεργασία μεταξύ της εταιρείας Cyprus 3on3, της ΟΠΑΠ Κύπρου και της ΚΟΚ εγγυάται το επιτυχές αποτέλεσμα της ανάπτυξης, εξέλιξης του πλέον ολυμπιακού αθλήματος, καλαθόσφαιρας σε 3×3. Το πλάνο που έχει τεθεί και η αναβάθμιση των φετινών διοργανώσεων μαζί με τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020 και μετά, θα βοηθήσουν τόσο το άθλημα της καλαθόσφαιρας σε 3 x 3 όσο και αυτό της καλαθόσφαιρα γενικότερα.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον παραδοσιακό υποστηρικτή και αιμοδότη του κυπριακού αθλητισμού, ΟΠΑΠ Κύπρου. Θεωρούμε πως η συνεργασία μας με την ΚΟΚ και η υποστήριξη που τυγχάνει είναι επαρκής για να επιτύχει τους στόχους που τίθενται ετησίως, και είμαστε στο πλευρό σας για επιπλέον στόχους που πιθανόν να τεθούν.

Επίσης να σταθώ στην προτεραιότητα που έχουμε θέσει για την φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων στην Κύπρο σε διάφορα αθλήματα και πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση του FIBA Challenger που έγινε πέρσι στη Λεμεσό και θα πραγματοποιηθεί και φέτος, είναι μία σημαντική διοργάνωση. Μία διοργάνωση που αποδεικνύει ότι  η Κύπρος μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις. Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει είναι αρκετά τόσο στο άθλημα όσο και στην κοινωνία».