RESTELIO – Συνέντευξη : “Όσοι έχουν βιάσει ψυχικά και σωματικά να τιμωρηθούν παραδειγματικά”


RESTELIO –  Συνέντευξη : “Όσοι έχουν βιάσει ψυχικά και σωματικά να τιμωρηθούν παραδειγματικά”!

Restelio μετά την επιτυχία που σημείωσαν “Τα δειλινά” μαθαίνουμε πως σύντομα θα ξεκινήσει μια παράσταση – αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα και την Βίκυ Μοσχολιού.

Πες μας λίγα λόγια για αυτό.

Ουσιαστικά πρόκειται για 2 μοναδικές παραστάσεις στην “Σφίγγα” με γενικό τίτλο “Όταν η Βίκυ Μοσχολιού συνάντησε τον Γιώργο Ζαμπέτα”. Η ιδέα είναι να τιμήσουμε αυτούς τους 2 μεγάλους θρύλους της Ελληνικής μουσικής αλλά και να παντρέψουμε το τότε με το τώρα.

Μας παρακινεί η αγάπη μας για την μουσική και φυσικά για τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες.

Θα είμαστε μια παρέα υπέροχων μουσικών και καλλιτεχνών όπως η Αφεντούλα Ραζέλη και ο Γιώργος Ζαμπέτας Jr. 22 και 29 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε όλους και όλες στην “Σφίγγα¨.

Έχουμε δει ότι σου αρέσει να παντρεύεις το τότε με το τώρα. Πρόσφατα κυκλοφόρησες και ένα cover με μια νέα έκδοση της παλιάς επιτυχίας του Μιχάλη Μενιδιάτη “Είδα τα μάτια σου κλαμένα”.

Ναι φυσικά. Το hop hop έχει ως βάση του να φέρνει κοντά διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

Πάντα όμως με την δική του αισθητική. Έτσι κι εγώ κάνω κάποια πράγματα επιλεκτικά λόγω ακουσμάτων που έχω από μικρός. Πάντα μου άρεσε ο Μιχάλης Μενιδιάτης και η πρόκληση εδώ είναι πως το κάναμε χωρίς sample.

Ο Γιάννης ο Δήμας με τον οποίο ξανασυνεργάζομαι μετά από περίπου 6 χρόνια νομίζω πως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην μουσική παραγωγή.

Βλέπουμε ωστόσο πως στο συγκεκριμένο κομμάτι ερμηνεύεις. Πως και το τόλμησες?

Πάντα προσπαθώ να κάνω το κάτι διαφορετικό και αυτό που δεν περιμένει το κοινό απο μένα. Αυτή είναι άλλωστε η αληθινή πρόκληση. Πρέπει να προχωράμε και να μην μένουμε στα ίδια.

Ωστόσο το ζήτημα είναι να εκπλήξουμε το κοινό θετικά.

Παρακολουθείς επικαιρότητα? Βλέπεις τι γίνεται με το κίνημα MeToo?

Φυσικά. Δεν με αφήνει αδιάφορο. Πρέπει όλοι μας να το δούμε λίγο διαφορετικά το πράγμα. Να μπούμε στην θέση όσων έχουν υποστεί περιστατικά σεξουαλικής η λεκτικής βίας.

Όσοι είναι ένοχη θα πρέπει η δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη. Όσοι έχουν βιάσει ψυχικά και σωματικά πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Το κυριότερο είναι η ψυχή και όχι το σώμα.

Πρέπει να σταθούμε κοντά σε όσους και όσες είχαν την δύναμη και βγήκαν και μίλησαν ανοιχτά.

Συμφωνείς με το γιατί τώρα και όχι τότε?

Όχι δεν συμφωνώ καθόλου. Το πότε θα γίνει κάτι η ψυχούλα σου το ξέρει. Ξέρω ανθρώπους που μαζεύουν πράγματα μέσα τους και αν ξεσπάσουν θα γίνει χαμός.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε έχουμε τα ίδια ψυχικά αποθέματα και φυσικά ίδια βιώματα.

Εσένα σου έχει συμβεί κάτι ανάλογο?

Μου έχει συμβεί λεκτική βία αλλά το αντιμετώπισα. Δεν θέλω όμως να επεκταθώ. Είναι κάτι που έγινε ανάμεσα σε μένα και στο άτομο με το οποίο έγινε και εκεί θα μείνει.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου?

2 live εμφανίσεις στην “Σφίγγα” με Αφεντούλα Ραζέλη και Γιώργο Ζαμπέτα Jr ενώ βρίσκομαι πάλι στο στούντιο για κάποια πολύ σημαντικά πρότζεκτ τα οποία θα ανακοινωθούν μετά τις γιορτές!

Προς το παρόν σας περιμένω στην “Σφίγγα” 22 και 29 Δεκεμβρίου. Να είστε όλοι καλά! Εύχομαι καλές και όμορφες γιορτές με υγεία!!!

 

Ευχαριστούμε τα Κινηματοθέατρα Λ. Κωνσταντάρα και Β. Βλαχοπούλου!

Φωτογράφηση : Βαγγέλης Λεπετζής