«Οι ράγες πίσω μου» – Το νέο έργο του Χάρη Ρώμα στο Θέατρο Διόνυσος


Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Θέατρο «Διόνυσος», του έργου «Οι ράγες πίσω μου» του Χάρη Ρώμα, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8:30 μ.μ. μέχρι 5 Ιουνίου 2016.

Το έργο: Σε ένα σταθμό τρένου, o Θαλής πηγαίνει να συναντήσει τη γυναίκα του που τον έχει παρατήσει. Περιμένοντάς την, έρχεται στη μνήμη του όλη του η ζωή. Έτσι ξετυλίγονται μπροστά του όλα τα σημαντικά πρόσωπα του παρελθόντος, η θεία του, που τον έχει μεγαλώσει, ο πατέρας του, ο αδερφός του, η μνήμη της μητέρας του, ένα κοριτσάκι της γειτονιάς που τον ακολουθούσε πάντα, οι γυναίκες της ζωής του, μια δασκάλα που ερωτεύτηκε, μια πόρνη που συνάντησε κάποια στιγμή, η γυναίκα του και άλλα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του. Έντονα επηρεασμένος από τα τραγούδια του Σαββόπουλου ερωτεύεται, ονειρεύεται, γελάει, πονάει και πορεύεται με αυτά.

Πρόκειται για ένα έργο με ήρωες και δράση πολύ κοντά στην κυπριακή πραγματικότητα. Γιατί οι καθημερινοί άνθρωποι τα πάθη και τα οράματά τους είναι παντού τα ίδια. Πάνω στη σκηνή ο Κύπριος θεατής θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, τον φίλο του, την οικογένειά του. Μπορεί να μην έχουμε τρένο έχουμε όμως μια κοινή ιστορία και αγαπάμε το ίδιο τα τραγούδια του Σαββόπουλου. Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο που ισορροπεί με μαεστρία μεταξύ δράματος και κωμωδίας, όπου οι ράγες συμβολίζουν όλες τις στάσεις στην πορεία της ζωής ενός ανθρώπου. Ενός λαού. Και μαζί το όραμα, την επιθυμία και την πίστη για την επόμενη στάση.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόδουλος Μαρτάς, Μιχάλης Σοφοκλέους, Πέννυ Φοινίρη και Θανάσης Ιωάννου.

Τακτικές Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 μ.μ. μέχρι 5 Ιουνίου 2016

Εισιτήρια: 15 ευρώ/κανονικό, 12 ευρώ/μειωμένο, 10 ευρώ/μαθητικό (12+)
Κρατήσεις: 22818999, 99621845

Παραστάσεις στη Λεμεσό:
«Β΄ Δημοτική Αγορά» (Θέατρο Ένα) Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 8.30 μ. μ.