«Οι ράγες πίσω μου» – Το έργο του Χάρη Ρώμα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Διόνυσος


Το θέατρο «Διόνυσος» ανακοινώνει ότι η επίσημη πρεμιέρα του έργου «Οι ράγες πίσω μου» του Χάρη Ρώμα, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, θα δοθεί στις 22 Απριλίου 2016 .

Το έργο: Σε ένα σταθμό τρένου, o Θαλής πηγαίνει να συναντήσει τη γυναίκα του που τον έχει παρατήσει. Περιμένοντάς την, έρχεται στη μνήμη του όλη του η ζωή. Έτσι ξετυλίγονται μπροστά του όλα τα σημαντικά πρόσωπα του παρελθόντος, η θεία του, που τον έχει μεγαλώσει, ο πατέρας του, ο αδερφός του, η μνήμη της μητέρας του, ένα κοριτσάκι της γειτονιάς που τον ακολουθούσε πάντα, οι γυναίκες της ζωής του, μια δασκάλα που ερωτεύτηκε, μια πόρνη που συνάντησε κάποια στιγμή, η γυναίκα του και άλλα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του.Έντονα επηρεασμένος από τα τραγούδια του Σαββόπουλου ερωτεύεται, ονειρεύεται, γελάει, πονάει και πορεύεται με αυτά.

Ο Χάρης Ρώμας μας ταξιδεύει σε μια Ελλάδα γνώριμη, καταγράφει ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα με τα μάτια απλών καθημερινών ανθρώπων. Δείχνει τους ανθρώπους της περιθωριοποίησης και τους δήθεν πρωτοπόρους, τους επαναστάτες της καλοπέρασης και τους ήρωες της καθημερινότητας.

Πρόκειται για ένα έργο με ήρωες και δράση πολύ κοντά στην κυπριακή πραγματικότητα. Γιατί οι καθημερινοί άνθρωποι τα πάθη και τα οράματά τους είναι παντού τα ίδια. Πάνω στη σκηνή ο Κύπριος θεατής θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, τον φίλο του, την οικογένειά του. Μπορεί να μην έχουμε τρένο έχουμε όμως μια κοινή ιστορία και αγαπάμε το ίδιο τα τραγούδια του Σαββόπουλου. Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο που ισορροπεί με μαεστρία μεταξύ δράματος και κωμωδίας, όπου οι ράγες συμβολίζουν όλες τις στάσεις στην πορεία της ζωής ενός ανθρώπου. Ενός λαού. Και μαζί το όραμα, την επιθυμία και την πίστη για την επόμενη στάση.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Χάρης Ρώμας
Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη
Φωτισμοί: Σταύρος Τάρταρης
Πρωταγωνιστούν: Χριστόδουλος Μαρτάς, Μιχάλης Σοφοκλέους,
Θανάσης Ιωάννου, Πέννυ Φοινίρη

Τακτικές Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 8.30 μ. μ. και Κυριακή στις 6.30 μ.μ.
από 15 Απριλίου 2016

Εισιτήρια: 15 ευρώ/κανονικό, 12 ευρώ/μειωμένο, 10 ευρώ/μαθητικό
Κρατήσεις: 22818999, 99621845

Παραστάσεις στη Λεμεσό:
« Β΄ Δημοτική Αγορά» (Θέατρο Ένα) Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 8.30 μ. μ.