Πώς θα κινητοποιήσετε τον εαυτό σας να γυμναστεί


Υπάρχουν αρκετές σωματικές δραστηριότητες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που μπορούν να σας δώσουν ένα μεγάλο κίνητρο γιατί δεν αφορά μόνο τη δική σας υγεία.

Όλοι έχουμε αυτόν το φίλο που δεν χάνει ούτε μία μέρα γυμναστηρίου και χαίρεται με την άθληση ή τη γιόγκα. Ενώ μας εκνευρίζουν, τους ζηλεύουμε και απορούμε πού βρίσκουν τόση διάθεση για άσκηση. Τα καλά νέα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αγαπήσουμε τη γυμναστική, αρκεί να βρούμε τα σωστά κίνητρα και να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

  • Ξυπνήστε νωρίτερα. Βάλτε το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει νωρίτερα και ετοιμάστε τα ρούχα με τον απαραίτητο εξοπλισμό από το προηγούμενο βράδυ. Αν γυμνάζεστε κάθε μέρα την ίδια ώρα, αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε ταχύτερα. Έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση το πρωί μας βοηθά να μην την παρατήσουμε, συγκριτικά με εκείνους που αθλούνται αργότερα μέσα στη μέρα.
  • Δώστε χρόνο 6 εβδομάδων. Υπάρχει ένας αστικός μύθος που λέει ότι χρειαζόμαστε 21 μέρες για να μας γίνει κάτι συνήθεια, αλλά εάν μιλάμε για γυμναστική, τότε θέλουμε τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Τότε είναι που ξεκινούν οι προφανείς αλλαγές στο σώμα μας και αρχίζουμε να εκτιμάμε την ενέργεια που μας χαρίζει η γυμναστική.
  • Προσαρμόστε την σε εσάς. Σκεφτείτε πότε, πού και πόσο μπορεί να μπει η γυμναστική στην καθημερινότητά σας. Μπορεί να προτιμάτε το χώρο του σπιτιού σας ή ένα γυμναστήριο σε κοντινή απόσταση.
  • Μην το παρακάνετε. Οι αρχάριοι πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν ξεκινούν γιατί, αν το παρακάνουν, υπάρχει ο κίνδυνος του τραυματισμού. Ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών και ξεκινήστε με χαλαρούς ρυθμούς που να προσαρμόζονται στις δυνατότητές σας.
  • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Μην ξεκινάτε πολύ φιλόδοξα γιατί τότε είναι που θα τα παρατήσετε πιο εύκολα. Θέστε πιο μικρούς στόχους, όπως είναι το να μπείτε στο παντελόνι που φορούσατε πέρυσι και δεν κουμπώνει πια.
  • Κάντε το για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Υπάρχουν αρκετές σωματικές δραστηριότητες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που μπορούν να σας δώσουν ένα μεγάλο κίνητρο γιατί δεν αφορά μόνο τη δική σας υγεία.

Πηγή : vita.gr