Πώς να κάνεις μόνη σου επαγγελματικό καθαρισμό στο σπίτι

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αισθητικοί επιλέγουν τον ατμό για τον καθαρισμό του προσώπου, αφού έχει την ιδιότητα να διαστέλλει τους πόρους και να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και λαμπερό. Μάθε βήμα βήμα πώς να κάνεις και εσύ τώρα που είσαι στο σπίτι:

  • Πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα χαμηλό κότσο, ώστε να μη σε ενοχλούν καθώς θα πλύνεις καλά το πρόσωπό σου. Σε περίπτωση που είσαι βαμμένη, κάνε ντεμακιγιάζ πριν.
  • Βράσε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίξε τα βότανα και τα αιθέρια έλαια (π.χ. αιθέριο έλαιο λεβάντας για την κανονική/μεικτή επιδερμίδα, αιθέριο έλαιο από λιβάνι για την ώριμη επιδερμίδα, tea tree oil για το λιπαρό δέρμα, αιθέριο έλαιο λεμονιού για το δέρμα με ακμή). Απομάκρυνε το σκεύος από τη φωτιά με προσοχή και τοποθέτησε το σε μια επίπεδη, πυρίμαχη επιφάνεια. Φρόντισε να το τοποθετήσεεις σε ένα ύψος που σε εξυπηρετεί έτσι ώστε να είσαι καθιστή και χαλαρή κατά τη διάρκεια της ατμοθεραπείας.

Σκέπασε το κεφάλι και τους ώμους σου με μια μεγάλη πετσέτα ώστε να συγκρατείς τον ατμό και πλησίασε το πρόσωπό σου στο νερό σε απόσταση 25-45 εκατοστών (ανάλογα με το πόσο αντέχεις τη θερμότητα). Κλείσε τα μάτια και μείνε έτσι για 10-15 λεπτά.

  • Έπειτα, χωρίς να σκουπίσεις το πρόσωπό σου, εφάρμοσε μια θρεπτική μάσκα ή ένα ενυδατικό σέρουμ.

Extra tip: Αν έχεις ξηρό δέρμα, μπορείς να κάνεις 1 φορά τον μήνα, αν έχεις μεικτό ή κανονικό, 2 φορές τον μήνα, αν έχεις λιπαρό 1 φορά την εβδομάδα, ενώ αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα καλό είναι να αποφεύγεις την ατμοθεραπεία.

Πηγή : like.philenews