Πως να γίνουμε καλύτεροι ανθρώποι

Πως να γίνουμε καλύτεροι ανθρώποι
Γράφει ο Ματθαίος Λιασής
Email: matheosliasis68@gmail.com

Σκεφτήκες ποτέ στην ζωή σου πως να γίνεις καλύτερος ανθρώπος; Σκέφτηκές ποτέ να δείς πρώτα τα δικά σου λάθοι παρά να βλέπεις τα λάθοι των άλλων; Οχι δεν το σκέφτηκες. Αυτό γίνεται γιατί είμαστε εγωιστές. Μέσα μας έχουμε μιζέρια και μίσος προς τον εαυτό μας. Είμαστε τοξικοί πρώτα με τον εαυτό μας και μετά τους γύρω μας. Αυτή η τοξικότητα είναι γεμάτο με αρνητική ενέργεια, που κάνει τον άλλον δυστυχισμένο και να σκέφτεται πάντα το αρνητικό σενάριο στην ζωή του.

Το θέμα είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι και το θετικό σενάριο στην ζωή σου. Γιατί πρέπει πάντα να είμαστε αρνητικοί και οχι θετική; Τι σε κάνει να σκέφτεσαι πάντα αρνητικά; Αν το περιβάλλον γύρω σου είναι αρνητικό, τότε λογικά θα είσαι και εσυ αρνητικός με τον εαυτό σου. Γιατί η τοξικότητα είναι μια αρρώστια που μεταδίδεται συνεχώς. Πρέπει να κάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται θετικά, ακόμα και αν ζείς την χειρότερη φάση της ζωή σου.

Το κάθε εμπόδιο που έρχεται στην ζωή μας, είναι για να μας δώσει ένα μάθημα. Να μας κάνει να καταλάβουμε το νοήμα του μαθήματος. Η κάθε φάση της ζωή μας είναι γεμάτο περιπέτειες. Είναι ωραίο να ζείς μια περιπέτεια γιατί πάντα έχεις να μάθεις κάτι.

Για αυτό να σκέφτεστε ότι η κάθε φάση της ζωή μας ειτε αρνητική ειτε θετική είναι ένα μάθημα. Αν δεν πονέσουμε , αν δεν κλάψουμε, αν δεν γελασουμε , αν δεν ζήσουμε τοτε δεν θα μάθουμε. Μην φοβαστε την απόρριψη. Ούτε να φοβάστε να δοκιμάσετε. Τον φόβος εμείς τον δημιουργήσαμε και πολλές φορές μας εμποδίζει να κάνουμε αυτά που θέλουμε.

Η μόνη λύση για να ξεφύγεις απο τον φόβο, είναι να πάρεις την ζωή στα χέρια σου με αποφασιστηκότητα. Μην αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να επηρεάζουν τις αποφάσεις σου.Άκουγε τις θετικές φωνές και πιστεψέμε τότε θα είσαι ευτυχισμένος. Πρωτά απο όλα πιστέψε στον εαυτό σου και τότε με την αυτοπεποιηθησή σου κάνε κοίαλους να πιστέψουν στον εαυτό τους. Η ζωή είναι όμορφη με διάφορα χρώματα. Είναι ανθισμένα με χρώματα όπως πράσινο, κίτρινο, κόκκινο που για μένα αυτά τα χρώματα που προκαλούν απέραντη χαρά.

Πριν κλείσω απλά κλείσε τα μάτια σου και σκέψουν πόσο ωραία θα ήταν αν σκεφτόμασταν όλοι θετικά πράγματα. Πως θα ήταν ο κόσμος αν έδιωχνε όλες τις αρνητικές σκέψεις; Είναι καιρός να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, με θετική σκέψη και το κυριότερο με αγάπη προς τον συνανθρωπό μας.