Γνωρίζατε ότι η Συμμαχία Νεαρών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για το Μέλλον της Ευρώπης – YUFE ( Young Universities for the Future of Europe) βρίσκεται στην περιοχή σας;

To YUFE θα φέρει την Ευρώπη στην πόρτα σας κτίζοντας μια δυνατή πρωτοπόρα κοινότητα πολιτών, φοιτητών και προσωπικού των πανεπιστημίων, οι οποίοι θα δουλεύουν μαζί για το μέλλον της Ευρώπης.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως μέλος της Συμμαχίας YUFE, προσφέρει μια σειρά από ευκαιρίες στους φοιτητές και το προσωπικό των πανεπιστημίων – μελών της,  τα οποία επεκτείνονται πλέον και προσφέρονται και στους δημότες των πόλεων, στις οποίες εδρεύουν τα πανεπιστήμια. Με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ  κοινωνίας και πανεπιστημίων προχωρά στην λειτουργία  των YUFE Help Desks.

Τα YUFE Help Desks θα παρέχουν την ευκαιρία στους πολίτες να υποβάλλουν ερωτήσεις για διάφορα θέματα, όπως νομικά, επιχειρηματικά, δεξιότητες ηλεκτρονικών εργαλείων/ υποβολή αιτήσεων, οικονομικά θέματα, θέματα σπουδών, δεξιότητες εκμάθησης ξένων γλωσσών κλπ. Απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών, θα δίνονται από φοιτητές των  πανεπιστημίων της Συμμαχίας YUFE, υπό την επίβλεψή προσωπικού των πανεπιστημίων.

Τα πρώτα Help Desks αναμένεται να  λειτουργήσουν τον ερχόμενο Μάιο. Σχετικές πληροφορίες  για την τοποθεσία  και τις ώρες λειτουργίας τους  θα είναι διαθέσιμα στις αρχές της ερχόμενης άνοιξης.  Γενικά, τα Help Desks θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης,  στα πανεπιστήμια, είτε θα είναι διαθέσιμα διαδικτυακά.

Στην Κύπρο το YUFE Help Desk που θα λειτουργήσει στη Λευκωσία, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στα Ελληνικά  ή στα Αγγλικά και θα λαμβάνουν τις απαντήσεις από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου ή φοιτητές  που προέρχονται από τα πανεπιστήμια εταίρους της Συμμαχίας  YUFE.