Πίνακας του Ed Sheeran συγκέντρωσε 70.000 δολάρια σε φιλανθρωπική δημοπρασία


Ο Ed Sheeran πρόσφερε στη δημοπρασία τον πίνακα που κοσμεί το εξώφυλλο του single «Afterglow».

Ένας πίνακας του Ed Sheeran με την ονομασία «Splash Planet» συγκέντρωσε πάνω από 70.000 δολάρια σε φιλανθρωπική δημοπρασία που διοργανώθηκε από οργάνωση για τον καρκίνο.

Τον αφηρημένο πίνακα απέκτησε μια γυναίκα από την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι 27 δολαρίων, το ποσό που κατέθεσε για τη συμμετοχή της στη λοταρία.

Το έργο «Splash Planet» του Ed Sheeran είναι εμπνευσμένο από τη σειρά «drip» του εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη αφηρημένης ζωγραφικής Jackson Pollock.

Η δημοπρασία για τον πίνακα του Ed Sheeran απέφερε 70.689 δολάρια στους σκοπούς της οργάνωσης «Εκστρατεία για τον Καρκίνο στο Suffolk» (Cancer Campaign in Suffolk), που έχει την έδρα της στην κομητεία στην οποία μεγάλωσε ο τραγουδιστής.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού, Karen Hare, είπε στο BBC News: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι από την υποστήριξη που μας έχει δοθεί, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό και ήταν εντελώς φανταστικό που μάθαμε ότι έχουμε συγκεντρώσει πάνω από 51.000 λίρες μέσω της πώλησης λαχνών και των δωρεών».

Ο Ed Sheeran εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος πίνακας ήταν ένα από τα έργα τέχνης που κόσμησαν το εξώφυλλο για το τραγούδι του «Afterglow», το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του προηγούμενου Δεκεμβρίου.

Σε μήνυμα που βιντεοσκόπησε πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, ο τραγουδιστής είπε: «Αυτό ο πίνακας είναι δικός μου, είναι αυτός με τις μεγάλες πιτσιλιές που είδατε στο εξώφυλλο του “Afterglow”».

Πηγή : hit-channel.com