12 λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να σε ερωτευτεί


Κάποιους από αυτούς ούτε που τους φαντάζεσαι.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί με τι κριτήριο ερωτεύεσαι κάποιον; Ή αντίστοιχα γιατί σε ερωτεύεται κάποιος; Η εξωτερική εμφάνιση είναι σίγουρα μια προφανής απάντηση, αλλά δεν αρκεί πάντα μόνο αυτό. Υπάρχουν 12 λόγοι επιστημονικά τεκμηριωμένοι, για τους οποίους κάποιους μπορεί να σε ερωτευτεί και πίστεψέ μας, πολλούς από αυτούς ούτε που τους φαντάζεσαι!

1.Μοιάζετε πολύ

Αν και πολλοί πιστεύουν πως τα ετερώνυμα έλκονται αυτό δεν ισχύει πάντα. Η Gian Gonzaga, επικεφαλής της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε ζευγάρια, υποστηρίζει ότι άτομα με παρόμοιες προσωπικότητες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ταιριάξουν, καθώς κατανοούν καλύτερα ο ένας τον άλλον.

2.Μοιάζεις στους γονείς του

Ο David Perrett, ψυχολόγος του University of St. Andrews ανακάλυψε ότι κάποιοι έλκονται από άτομα που έχουν ίδιο χρώμα μαλλιών ή ματιών με τον μπαμπά ή τη μαμά τους.

3.Έχεις σωστή στάση σώματος

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η γλώσσα του σώματος είναι πιο σημαντική ακόμα και από τις λέξεις που χρησιμοποιείς. Αν για παράδειγμα έχεις τα χέρια στις τσέπες και οι ώμοι σου είναι σκυφτοί, τότε δίνεις την εντύπωση ότι βαριέσαι ή ότι αδιαφορείς. Αν όμως ο κορμός σου είναι τεντωμένος και χρησιμοποιείς τα χέρια σου όταν μιλάς, δείχνεις μεγάλη αυτοπεποίθηση.

4.Κοιτάζεις τον άλλον στα μάτια

Η οπτική επαφή αποτελεί σημάδι ενδιαφέροντος και αυξάνει τις πιθανότητες έλξης με το άτομο που είναι μπροστά σου.

5.Πίνεις ζεστό καφέ

ΟJohn Bargh, ψυχολόγος του Yale υποστηρίζει ότι αν στο ραντεβού σου προτιμήσεις ένα ζεστό ρόφημα αντί για ένα κρύο, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες να πάει καλά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο ίδιος πιστεύει ότι ένα ζεστό ρόφημα δημιουργεί μία ζεστή ατμόσφαιρα.

6.Έχεις σκύλο

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan έδειξε ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από έναν άντρα με σκύλο. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό συμβαίνει γιατί τα άτομα με σκύλο δίνουν την εντύπωση ότι νοιάζονται και ότι μπορούν να φροντίσουν κάποιον, καθώς και ότι μπορούν να δεσμευτούν.

7.Είσαι το ίδιο δημοφιλής

Έρευνα του 2011, αποδεικνύει ότι ένα δημοφιλές και ελκυστικό άτομο, είναι πιθανό να αναζητήσει ένα εξίσου δημοφιλές και ελκυστικό άτομο.

8.Παίζεις μουσική

Γάλλοι ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα σε δείγμα 300 γυναικών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν ένας άνδρας κρατούσε στα χέρια του μία κιθάρα, ήταν πιο αρεστός σε σχέση με όταν κρατούσε ένα άλλο αντικείμενο.

9.Φοράς κόκκινο χρώμα

Δεν είναι τυχαίο ότι το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους. Έρευνα του 2013 έδειξε ότι γυναίκες που φορούσαν κόκκινο χρώμα ήταν περισσότερο ελκυστικές, ενώ αντίστοιχη έρευνα σε άνδρες είχε παρόμοια αποτελέσματα, καθώς το συγκεκριμένο χρώμα σε έναν άνδρα αποτελεί ένδειξη κύρους.

10.Ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον

Έρευνα του 2016, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Social Psychology, ανακάλυψε ότι άνδρες και γυναίκες που είναι ευαίσθητοι σε περιβαλλοντικά θέματα, είναι περισσότερο ελκυστικοί.

11.Είσαι απρόσιτος

Έρευνα του 2014 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology General, ανακάλυψε ότι όσο πιο δύσκολος και απρόσιτος φαίνεσαι, τόσο πιο ελκυστικός είσαι.

12.Είσαι ευτυχισμένος

Ξέρεις ότι όταν δείχνεις ευτυχισμένος είσαι και πιο ελκυστικός; Αυτό υποστηρίζει έρευνα του 2011 γι’  αυτό αν αναζητάς τον έρωτα που θα φέρει την ευτυχία στη ζωή σου ξεκίνα να εκπέμπεις τη θετική σου διάθεση.

Πηγή : thriveglobal.gr