Πέτρος Πέτρου: “Είκοσι χρόνια στην Αθήνα είναι πάρα πολλά… Θέλω να συνεργαστώ με κάποια κανάλια εκεί”

Ο Πέτρος Πέτρου, φέτος κλείνει είκοσι χρόνια στην Αθήνα και είναι πολύ χαρούμενος για αυτό. Βρίσκεται σε μια πολύ δημιουργική φάση της ζωής του, γεμάτος αισιοδοξία και όνειρα. Μαζί μας μοιράζεται κάποια από τα σχέδια του και πολλά άλλα …

[blockquote style=”3″]ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ [/blockquote]

Πέτρο μου, η τηλεοπτική σεζόν που πέρασε σε βρήκε να συμμετέχεις σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές. Φέτος θα σε δούμε κάπου;

-Ναι όντως συμμετείχα σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές. Έκανα ένα πέρασμα και από τη σειρά “ 9 μήνες” του MEGA Κύπρου. Όσον αφορά τη νέα τηλεοπτική σεζόν , γίνονται πολλές συζητήσεις. Απλά στην Ελλάδα όλα είναι αβέβαια με τα κανάλια. Στην Κύπρο έχω στείλει το βιογραφικό μου σε αρκετά άτομα που κάνουν σειρές . Θέλω και ελπίζω να ξαναδουλέψω στην Κύπρο.

Τη σεζόν που πέρασε ήσουν και θεατρικά πολύ δραστήριος;

-Ναι είναι αλήθεια. Ειδικά φέτος είχα την χαρά και την ευκαιρία να συνεργαστώ και με την ΕΘΑΛ. Ήμουν με δύο πολύ σπουδαίους ηθοποιούς που θαυμάζω, τον Κώστα Βήχα και των Κώστα Καζάκα. Στην Αθήνα κάθε Δευτέρα και Τρίτη ήμουν στο θέατρο Τζένη Καρέζη στην παράσταση speed date σε σκηνοθεσία Γιώργου Ηλιόπουλου. Από Πέμπτη μέχρι Κυριακή ήμουνα στην παράσταση «Μάνα είναι μόνο ένας».

13516430_1143535019040003_5285548132436599280_n

Το καλοκαίρι που θα σε βρει;

-Το καλοκαίρι θα μας βρει να κάνουμε και περιοδεία με την παράσταση «Μάνα είναι μόνο…ένας», με κάποιες μικρές αλλαγές. Εγώ πάντως εξακολουθώ να είμαι ο γιος ….(γέλια).Μαζί μου στην παράσταση είναι η Αλεξία Μουστάκα και είναι μετά από πολλά χρόνια που συνεργάζομαι ξανά με της.

Το χειμώνα θα σε δούμε σε κάποια θεατρική παράσταση;

-Ναι . Είχα τη χαρά να μου κάνει πρόταση ο παραγωγός κύριος Κραλιοβιτς με τον κύριο Μανούσο Μανουσάκη να συμμετάσχω στην παράσταση «Οι Πρωταγωνίστριες» που θα ανέβει στο θέατρο Ακάδημος . Σε αυτή θα συμμετέχουν ο κύριος Παρτσαλάκης , ο Σωτήρης Καλιβάτσης , Νέλη Γκίνη , Ηρώ Λούπη , Πέτρος Ξεκούκης και η Ιουλία Καλογρίδη. Αρχίζουμε πρόβες 20 Αυγούστου. Νιώθω πολύ τιμή και χαρά που συνεργάζομαι με έναν σπουδαίο σκηνοθέτη όπως ο κύριος Μανουσάκης.

Πέτρο μου όταν πήγες στην Ελλάδα, είχες πολλά όνειρα στις αποσκευές σου. Νιώθεις ότι πραγματοποίησες μερικά από αυτά;

-Φέτος τον Οκτώβριο κλείνω 20 χρόνια στην Αθήνα. Ήρθα τον Οκτώβριο του 1996 για να αρχίσω τις σπουδές μου. Στο δρόμο μου βρήκα πολλά εμπόδια, είχα πολλές δυσκολίες αλλά τελικά κατάφερα να ζήσω το όνειρο μου. Βέβαια τα τελευταία χρόνια λόγο των καταστάσεων στην Αθήνα ήθελα να τα παρατήσω όλα….. Τελικά έμεινα, επιμένω, προσπαθώ και εξακολουθώ να κάνω όνειρα. Από εκεί και πέρα χαίρομαι που κάθε χρόνο έχω δουλειά έστω και με δυσκολία. Συνεχίζω να το παλεύω και προσπαθώ να επιλέγω καλούς συνεργάτες και συνεργασίες .Και δόξα το Θεό μέχρι στιγμής είχα πολύ καλές συνεργασίες.

Ποιο τραγούδι νιώθεις ότι περιγράφει όσα βιώνεις αυτή την περίοδο;

-Θα σου πω το τραγούδι που με αντιπροσωπεύει πάντα, είναι το «ο άντρας που έκλαψε» του Γιάννη Κότσιρα.

Ποιοι στίχοι του νιώθεις να σε αγγίζουν περισσότερο;

-Νομίζω είναι όλο το κομμάτι γιατί είμαι ευαίσθητο άτομο και κλαίω με το παραμικρό.

13754495_1161661183894053_2324372003433167668_nΤο καλοκαίρι εκτός από περιοδεία θα σε βρει να κάνεις διακοπές;

-Ουσιαστικές διακοπές δεν έκανα ποτέ, αλλά πάντα στις περιοδείες συνδυάζουμε χαλάρωση και δουλειά . Και πίστεψε με νιώθω πολύ τυχερός που στις περιοδείες γνωρίζω νέους τόπους, βλέπω εντυπωσιακά τοπία και κάνω πολλές γνωριμίες . Πάντα απολάμβανα τες περιοδείες.

Η Κύπρος σου λείπει;

-Τα τελευταία χρόνια ναι. Αλλά είκοσι χρόνια στην Αθήνα είναι πάρα πολλά. Βέβαια κατά διαστήματα που κατέβαινα για κάποιες δουλειές τηλεοπτικές και θεατρικές δουλειές στην Κύπρο μου άρεσε και θα το ξανάκανα. Θέλω να συνεργαστώ με κάποια κανάλια εκεί.

13015405_1104858902907615_8716564267384348274_n