Παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να κυνηγά Pokemon

Ο 24χρονος Tom Currie, αποτελεί έναν από τους εκατομμύρια λάτρεις της εφαρμογής Pokemon Go, το θέμα είναι όμως πως λόγω αυτής της μεγάλης του “αγάπης” πρόσφατα παράτησε τη δουλειά του και πέρασε δύο μήνες ταξιδεύοντας στη χώρα του, τη Νέα Ζηλανδία κυνηγώντας Pokemon. Ο νεαρός που εργαζόταν σε μια επιχείριση από την αλυσίδα καφέ Hibiscus Coast στο Auckland, αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει ο καλύτερος παίκτης στο Pokemon Go και έτσι παραιτήθηκε με σκοπό να αφοσιωθεί σε αυτό.

Κάθε πρωί γεμίζει το θερμός του με καφέ, πακετάρει το φαγητό του και βγαίνει για να πιάσει Pokemon. Μέχρι στιγμής μάλιστα έχει κλείσει εισιτήρια για να βρεθεί σε διάφορες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας και μέχρι πριν από λίγες ημέρες που ένα τοπικό δίκτυο του πήρε συνέντευξη, εκείνος είπε ότι είχε καταφέρει να πιάσει τα 90 από τα 115 Pokemon που η εφαρμογή διαθέτει. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ήθελε να ζήσει μια περιπέτεια, οπότε μετά από 6 χρόνια συνεχούς δουλειάς ήταν ο καιρός να κάνει το διάλειμμα που απεγνωσμένα περίμενε και τα Pokemon του έδωσαν την ευκαιρία να ζήσει το όνειρο του. Βέβαια στο κυνήγι μπορεί να κουραστεί πολύ, καθώς μια φορά έμεινε ξύπνιος μέχρι τις 3 το πρωί για να πιάσει το πλάσμα που ήθελε, ενώ καθημερινά περπατάει αρκετά μίλια.

Το τελευταίο διάστημα, η εν λόγω εφαρμογή αποτελεί τη νούμερο ένα σε ζήτηση από το Apple iStore και το Android Market. Σκοπός της είναι οι χρήστες να βρίσκουν ψηφιακά Pokemon στον πραγματικό κόσμο και να περπατούν μεγάλες αποστάσεις προς συγκεκριμένους προορισμούς όπου αυτά τα πλάσματα υπάρχουν, με την καθοδήγηση GPS. Όταν τα βρουν προσπαθούν να τα πιάσουν πετώντας τους ψηφιακές pokeballs, μέσα από τα κινητά τους. Ο 24χρονος υποστηρίζει ότι το σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι είναι το να φεύγει κάποιος μακριά, περπατώντας αρκετά. Εκείνος βρίσκεται στο επίπεδο 20 που ήταν το υψηλότερο μέχρι που σε μια τοποθεσία συνάντησε καλύτερους από αυτόν παίκτες. Στο Sumner και το ναό Chirstchurch, συνάντησε σχεδόν 100 ανθρώπους να συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό.

Ευτυχώς για τον Currie τα ταξίδια του κοστίζουν λίγο, με φθηνά εισιτήρια και διαμονή σε φιλικά σπίτια, όμως η ζωή του τελευταία φαίνεται ότι έστρεψε την προσοχή της χώρας επάνω του, με αποτέλεσμα ταξιδιωτικά γραφεία να του προτείνουν να τον βοηθήσουν στις μετακινήσεις του δωρεάν . Μπορεί λοιπόν το να παραιτείσαι από τη δουλειά σου για να παίζεις ηλεκτρονικά παιχνίδια να μην είναι και το πιο λογικό πράγμα, όμως αυτός ο νεαρός λαμβάνει εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης από όλον τον κόσμο, ενώ έχει και την υποστήριξη της μητέρας του στο 100%.

[ot-video][/ot-video]