Παραδοσιακή Βραδιά : Πασχαλινό Εορταστικό Επεισόδιο Κυριακή Του Πάσχα Στις 18:10

Η εκπομπή «Παραδοσιακή Βραδιά» γεμίζει τις οθόνες μας με την πλούσια και πολύμορφη κυπριακή μουσική παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Οικοδέσποινα της εκπομπής η Άντρη Καραντώνη. Μόνιμοι συνεργάτες της οι Μιχάλης Χατζημιχαήλ και Σάββας Στεφάνου. Μια εκπομπή που στόχο έχει να μας προσφέρει ένα πλούσιο συνδυασμό από παραδοσιακούς χορούς με φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα και σύνολα, κυπριακά τραγούδια, λαϊκούς ποιητές και τσιαττιστές και καλεσμένους έκπληξη. Η ιστορία του τραγουδιού, οι συντελεστές, η αυθεντία, οι δεξιοτέχνες, οι χοροί, τα μουσικά όργανα, τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός, η εκφραστικότητα της μουσικής κληρονομιάς, το τότε και το τώρα. Σε ένα μοναδικό ταξίδι στην παράδοση…

Την Κυριακή του Πάσχα στις 18:10, η εκπομπή έχει ακόμη πιο εορταστική, πασχαλινή διάθεση!  Υποδεχόμαστε στο στούντιο τους Κώστα Δημητρίου, Χρήστο Τουμάζου, Φώτη Καράλη και Δημήτρη Χατζηπαύλου από τη σειρά εποχής του ΣΙΓΜΑ «Γαλάτεια» οι οποίοι δοκιμάζονται στο τραγούδι, τον χορό και το τσιάττισμα με απόλυτη επιτυχία! Η νεανική χορωδία «Μικροί Ρεμπέτες» ερμηνεύει για μας τραγούδια που αγαπήσαμε ενώ ο Πολιτιστικός Όμιλος «Νέα Γενιά» Βορόκληνης γεμίζει το στούντιο με παραδοσιακές στολές και τους χορούς του τόπου μας. Και όπως πάντα οι  εκπληκτικοί λαϊκοί μας ποιητές μας εκπλήσσουν με τα ποιήματα, το κέφι και το ταλέντο τους.